23-letna ženska, domnevna žrtev posilstva, je verjetno nestrpno pričakovala dan, ko bi lahko na sodišču dokazovala in pričala o posilstvu zoper dveh moških, ki ju je prijavila marca letos. Njen dan se je končal klavrno, saj se je namesto na sodišču znašla na ognju in nato v bolnišnici, kjer se bori za življenje, saj je utrpela hude opekline.

Ženska se je na sodišče želela odpraviti z vlakom, na železniški postaji pa jo je ugrabila skupina moških in jo odpeljala na bližnje polje, kjer so zakurili ogenj in žrtev nameravali živo zažgati. Po poročanju lokalnih medijev je policija aretirala pet osumljencev vključno z obema moškima, ki ju je ženska obtožila posilstva in so osumljeni kaznivega dejanja poskusa umora.

To je že drugi zaporedni primer v Indiji v zadnjem mesecu dni, ko se je žrtev posilstva znašla na ognju. Tudi drugače pa je spolno nasilje nad ženskami v Indiji v porasti, čeprav se vlada že od leta 2012, ko je skupina moških v glavnem mestu New Delhi na mestnem avtobusu posilila in ubila mlado žensko, trudi iztrebiti ta pereč problem.

Kljub trudu pa učinkov v družbi še ni zaznati. Po podatkih, ki jih beleži indijska policija, je bilo leta 2017 prijavljenih 33.658 primerov posilstva, kar pomeni 92 posilstev dnevno, podatke navaja BBC.