Občine Krško, Radeče, Bistrica ob Sotli, Krajevna skupnost Krško, Športna zveza Krško ter sevniški Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti so se združili v dveletnem športnem projektu Mar nam je za skupnost. Kot je dejala koordinatorica projekta Janja Jordan, je njegov glavni cilj spodbujanje zdravega življenjskega sloga vseh generacij. Uredili bodo številne fitnese na prostem in druge vadbene površine, drsališče v Krškem, priročnik za uporabo športnih naprav, pripravljajo tudi številne športne dogodke. Projekt, ki se je začel 1. maja letos in bo trajal 20 mesecev, je vreden 217.000 evrov, od tega 150.000 evrov zagotavlja evropski sklad za regionalni razvoj.

Največji, 60.000 evrov vreden del projekta je drsališče v starem mestnem jedru Krškega, pri mladinskem oddelku Valvasorjeve knjižnice. Dvesto kvadratnih metrov veliko drsališče z naravnim ledom bo na voljo po 15. decembru. Krajevna skupnost mesta Krško bo poskrbela za postavitev zunanjih fitnes naprav, primernih za vse generacije, solarnih klopi na več lokacijah in solarnih luči. Da bi čim več ljudi spodbudili k aktivnemu preživljanju prostega časa, bodo zunanje fitnes naprave postavili tudi v Bistrici ob Sotli in Radečah.

Sevnica se projektu pridružuje z veliko tekaško prireditvijo Sevniška 10-ka, Športna zveza Krško pa bo poskrbela za predstavitev različnih vrst športa in vadbe po osnovnih šolah, brezplačne programe drsanja, pripravlja tudi videopredstavitev programov in vadb na fitnes napravah, prilagojenih različnim starostnim skupinam in zmožnostim. »Narava je največji in najcenejši športni objekt. Moramo ga izkoristiti. Če so fitnes naprave postavljene v naravi, pa je vadba na njih toliko bolj koristna,« dodaja Luka Šebek iz Športne zveze Krško.