Bolj moteče je njegovo sprenevedanje po objavi uradnih rezultatov glasovanja, saj trdi, da je glasoval drugače, kot so javno zapisali organizatorji prireditve v priznani in vplivni francoski reviji France Football.

Andrej Stare se je s sporno izjavo tako zapletel, da je pod vprašaj postavil kredibilnost letošnjega glasovanja za najprestižnejšo nagrado zlata žoga, ki ima globalni pomen in več kot šestdesetletno tradicijo. Brez priloženih dokazov se je začel izmotavati, da je glasoval tudi za Messija in ga postavil na tretje mesto, a ga je uredništvo France Football še isti dan demantiralo. Ker tudi športne redakcije največjih slovenskih medijev razpolagamo z originalno glasovnico Andreja Stareta, ni več dvoma, da gre za njegovo najnovejšo izmišljotino. Po tokratni aferi je dokončno padel mit o verodostojnosti Andreja Stareta, ki je v svoji dolgi novinarski karieri izrekel in zapisal toliko neresnic, da z njimi slovenskemu športu zagotovo ni koristil. Če pustimo ob strani dolgo vrsto njegovih žaljivih in primitivnih komentarjev v prenosih športnih tekmovanj, je nedopustno predvsem to, da je doslej potvarjal zgodovino v različnih panogah.

Dokazano je, da v njegovi knjigi z naslovom 80 let korenin Nogometnega kluba Olimpija kar mrgoli napačnih in nedoslednih podatkov. Novinarski kolegi znajo veliko povedati tudi o njegovih izmišljenih zgodbah med prenosi atletike in smučarskih skokov. Povrhu je netočna tudi Staretova pripoved o začetkih hokejskega rivalstva med Ljubljano in Jesenicami. Nedavno je skoraj vsa slovenska javnost nasedla njegovim zlaganim »dejstvom«, da sta kluba letos jeseni odigrala petstoti obračun. Čeprav smo v Dnevniku objavili časopisne dokaze, da so se ljubljanski in jeseniški hokejisti merili že ob koncu štiridesetih let prejšnjega stoletja, Stare še vedno zagovarja preverjeno neresnico, da je bila prva tekma odigrana 5. novembra 1954 v Beogradu. Zaradi Staretovega ponarejanja zgodovine se je pod velikim vprašajem znašla verodostojnost celotnega arhiva hokejske zveze, ki je doslej brez dodatnega preverjanja uporabljala predvsem njegove statistične podatke.

Vodstvo Televizije Slovenija doslej ni ukrepalo. Andrej Stare se kot reporter še vedno pojavlja v najbolj gledanih prenosih pomembnih športnih dogodkov in zastruplja javno mnenje. Koliko časa še?