Kot je v izjavi za medije pojasnil župan, so ministrstvu predlagali menjavo zemljišča ob URI Soča za stavbo na Ulici stare pravde na Poljanah, v kateri ima danes prostore Mestna otroška bolnišnica. Po Jankovićevih besedah je večji del objekta danes v najemu. Tam bi lahko uredili dodatne prostore za Waldorfsko šolo ali Waldorfski vrtec oziroma uredili prostore za programe medgeneracijskega sodelovanja.

Za zemljišče pri URI Soča bodo po Jankovićevih besedah šli v dražbo. "Napovedana je za prihodnji četrtek. Naredili bomo tak razpis, da bo vidno, da lahko to lokacijo vedno umaknemo," je povedal župan.

Z dražbo želijo, tako župan, preveriti ceno zemljišča, ki leži med kompleksom URI Soča, Štajersko cesto in Kranjčevo ulico. Za nakup se zanimata dva kupca, je dodal. Janković je sicer prepričan, da bo prevladala zdrava pamet in bo zemljišče ostalo Soči.

Kot je izpostavil, pa mora sam poskrbeti tudi za zapolnitev občinskega proračuna, ob čemer je izrazil začudenje, "da pri 10 milijardah država nima dveh ali treh milijonov za to lokacijo". "A pri naši povprečnini pa lahko vse podarimo," se še sprašuje Janković.

Po srečanju je ljubljanski župan izpostavil tudi, da URI Soča z občino nima nikakršnih težav in da jih iz omenjenega zemljišča ne preganjajo.

Iz ministrstva za zdravje so medtem sporočili, da sta se Janković in Šabeder dogovorila, da bo pred končno odločitvijo minister še enkrat preveril možnost prodaje stare Mestne otroške bolnišnice.

"Kot smo že pojasnili, URI Soča potrebuje zemljišče za nadaljnji razvoj, saj bomo zaradi starajoče se populacije kmalu potrebovali vedno več prostora za najtežje bolnike in njihovo rehabilitacijo. Morebitna prodaja zemljišča bo močno zavrla to nujno potrebno širitev," so izpostavili na ministrstvu. Dodali so, da si prizadevajo za sklenitev dogovora, ki bo sprejemljiv za vse vpletene.

Zgodba je sicer nadaljevanje urejanja nepremičninskih zadev ljubljanske občine. Med drugim urejajo pravno stanje srednje šole za oblikovanje, ki se nahaja v Križankah, prav tako je pereča odpoved najemne pogodbe za uporabo prostorov Zgodovinskemu arhivu Ljubljana. Ta mora prostore občine zapustiti do junija 2020.