Razvpita Nova24TV (njeno objavo so nato povzeli še nekateri slovenski mediji), katere uradni slogan je sicer »Prvi v službi resnice«, je med drugim sporočila še eno podrobnost oziroma hazardersko strast iz Vujovićevega življenja. Črnogorec naj bi na reprezentančnih pripravah v Sloveniji domnevno pogosto igral »izsiljevalski poker« z igralci. Po njenih informacijah naj bi nekdanji slovenski selektor zelo užival v igranju pokra, vendar ne zgolj za zabavo, ampak za »lepe vsote denarja«.

Kdor je želel igrati z Vujovićem, je moral – tako trdi razvpiti medij – plačati 300 evrov začetnega vložka. Tako naj bi si selektor ustvarjal svoj krog priljubljenih igralcev, tistih, ki niso bili pripravljeni sodelovati, pa naj bi se loteval s spornimi »trenerskimi prijemi«, kot v primeru slovenskega rokometnega igralca Aleksa Vlaha, je prav tako zapisala omenjena spletna stran. Nekdanji in sedanji slovenski rokometni reprezentanti so se na obtožbe na Vujovićev račun množično odzvali, predvsem na družbenih omrežjih. Prav vsi so nekdanjemu selektorju stopili v bran in vsebino prispevka označili za veliko laž.

Danes so igralci moške članske rokometne reprezentance poslali medijem in ostalim svojo izjavo za javnost, seveda ob soglasju Rokometne zveze Slovenije. »Živimo v času, ko si lahko vsak medij privošči pisanje neresnic, lažno obtožuje, ne da bi pri tem navedel vir ali nosil kakršne koli posledice. Športniki smo tega sicer vajeni. Takšne zapise poskušamo spregledati ali vzeti kot dodatno motivacijo za boljše predstave v prihodnosti. Menimo pa, da so v tem primeru posamezni mediji z nekaterimi natolcevanji prestopili mejo dobrega okusa,« je zapisano na začetku izjave za javnost.

V nadaljevanju so ostro zanikali namigovanja omenjenega medija. »Pred dnevi je slovenski medij, ki se pretežno ukvarja s politiko, športne novice pa navaja v rubriki 'sproščeno', širni regiji serviral zgodbico o igranju 'izsiljevalskega' pokra v slovenski reprezentanci. Zapise omenjenega medija označujemo za milo rečeno smešne in jih kategorično zanikamo. Trditve, da smo si igralci z igranjem pokra kupovali mesto v ekipi, so žaljive, zlonamerne, predvsem pa neresnične. Tudi precej bolj kompetentni slovenski mediji so objavili še eno veliko neresnico, in sicer, da smo selektorja (za)menjali igralci. Igralci se zavedamo, da naše predstave v zadnjem letu in pol niso bile na zadovoljivi ravni. Posledično so se člani predsedstva RZS odločili za spremembe. Nikakor menjave nismo izvršili ali izsilili igralci.«

Igralci so tudi jasno zapisali, da med njimi in Vujovićem ne bo prišlo do medijskega obračunavanja. »Občutek imamo, da si marsikdo želi sprožiti medijsko obračunavanje med ekipo in nekdanjim selektorjem, a vsem jasno sporočamo, da se to ne bo zgodilo.« Na koncu so zapisali, da ima reprezentanca še vedno priložnost, da na bližnjem EP in nato na OI 2020 v Tokiu spiše novo poglavje slovenske rokometne pravljice: »Zato potrebujemo vse vas! Tako rokometne navdušence kot tudi medije, ki o nas poročate. Najmočnejši smo, ko združena Slovenija stoji za nami. Na to pogosto ključno vplivate prav slovenski mediji. Zato vas prosimo, da pustite izmišljene afere ob strani in tako kot mi vse moči usmerite v izzive, ki so pred nami.«