Gre za prepir med odmevnim reševanjem 12 fantov in njihovega nogometnega trenerja iz poplavljene podzemne jame julija lani na Tajskem. Musk je reševalcem ponudil svojo podmornico, Unsworth pa je to zavrnil in tri dni po koncu uspešne reševalne akcije za CNN dejal, da si Musk le dela reklamo in naj si svojo podmornico vtakne nekam, kjer ga bo zabolelo.

Musk je odgovoril s tvitom, v katerem je Unswortha ozmerjal s pedo fantom, ta pa je to vzel kot opredelitev s pedofilom. Musk sicer zatrjuje, da je ta žaljivka nekaj povsem običajnega v Južni Afriki, iz katere lastnik vesoljskega podjetja SpaceX in proizvajalca električnih avtomobilov Tesla izvira.

Musk je na sodišču povedal, da je želel le pomagati otrokom, Unsworth pa ga je povsem po nepotrebnem napadel. »Užalil me je in sem ga pač užalil nazaj,« je dejal Musk in dodal, da takrat še ni vedel, da je Unsworth vodja reševalcev, ampak je mislil, da je pač tam nek tip, ki ga žali brez razloga. »Domnevam, da me sam ni dobesedno nameraval sodomizirati s podmornico, tako kot tudi sam nisem dobesedno menil, da je pedofil,« je dejal Musk.