Page je odstopil s funkcije glavnega izvršnega direktorja holdinga in jo prepustil Pichaiju, Brin pa z mesta predsednika upravnega odbora, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Oba bosta v prihodnje nadaljevala aktivnosti, ki jih imata kot delničarja in člana upravnega odbora, so pojasnili v Alphabetu.

»Nikoli nisva bila med tistimi, ki se držijo menedžerskih vlog, če veva, da obstajajo boljši načini za vodenje podjetja,« sta Page in Brin zapisala v pismu zaposlenim.

Kot sta dodala, 46-letni Pichai uporabnikom, partnerjem in zaposlenim prinaša "ponižnost in globoko strast do tehnologije". Prepričana sta, da za vodenje Googla in Alphabeta v prihodnosti ni boljšega človeka.

Alphabet je bil kot krovno podjetje vzpostavljen leta 2015, ko se je Google odločil za obsežno prestrukturiranje. Namen sprememb je bil je, da se bodo lahko posamezna podjetja znotraj Alphabeta samostojno in neodvisno razvijala skupaj s svojimi znamkami. Med drugim se denimo ukvarjajo s samovozečimi avtomobili in biološkimi znanostmi.