ACH Volley je tako kot že lansko sezono lige prvakov tudi letošnjo začel s porazom. V gosteh je bil od Ljubljančanov pričakovano boljši desetkratni nemški prvak Berlin Recycling Volleys, ki je po 80 minutah igre slavil prepričljivo zmago s 3:0 (21, 15, 24). Igralci trenerja Matije Pleška so bili na tekmi brez vsakršnih možnosti za presenečenje, saj so jih gosti nadigrali v vseh elementih odbojkarske igre.

»Če bi lahko izbirali, takšne skupine zagotovo ne bi izbrali,« je pred tekmo priznal trener ACH Matija Pleško. Ljubljančani v ligi prvakov v svoji skupini ob dveh ruskih predstavnikih in nemškem prvaku veljajo za izrazite avtsajderje, zato ni presenečenje, da so jim bile stavnice nenaklonjene že na uvodni tekmi v Berlinu. Kljub začetnim težavam na sprejemu so slovenski prvaki v obračun krenili solidno in tudi na račun slabšega začetnega udarca gostiteljev dobršen del niza držali priključek. A nato je prišla do izraza individualna kakovost nasprotnika, še posebej korektorja Benjamina Patcha, ki je zgolj v uvodnem nizu ACH Volleyju nanizal enajst od svojih sedemnajstih točk. Na krilih Američana, ki ga odlikuje ekstremen odriv, so Nemci v končnico vstopili s štirimi točkami prednosti (21:17), s tolikšno razliko pa niz tudi osvojili.

Če je bila statistika obeh ekip po prvem nizu dokaj izenačena, se je tehtnica v naslednjem močno nagnila na stran berlinske ekipe. Ta je serijske slovenske prvake povsem nadigrala v sprejemu in napadu, stekel pa ji je tudi blok. Poleg Patcha so se razigrali še njegovi soigralci in zaostanek ACH Volleyja se je začel naglo povečevati, priključka pa niso uspeli zmanjšati niti po opravljenih menjavah. Največja prednost domačih je tako znašala že enajst točk in bi bila lahko ob koncu niza še višja, če ne bi zapravili treh zaključnih žog.

Nemci so tudi v tretjem nizu hitro prišli do občutnejše prednosti in povedli za štiri točke. A slovenski prvaki se niso predali. Po zaslugi Andrije Vilmanovića in Jureta Okrogliča so bili v igri za znižanje zaostanka na 1:2 povsem do konca (24:24), a jim je načrte z asom pokvaril Moritz Reichert.

»Glede na to, da smo se še prvi niz nekako držali, je drugi šel zelo hitro po zlu, v tretjem pa smo stavili na karto našega servisa, da tudi za ceno kakšne napake še bolj pritisnemo. Žal je na koncu zmanjkalo malo sreče, da bi se tekma podaljšala,« je po porazu dejal Matija Pleško. ACH Volley nova tekma v ligi prvakov čaka že prihodnjo sredo, ko bodo v Tivoliju gostili Kuzbas Kemerovo. »Potrudili se bomo, da bomo prišli v Tivoli v najboljši izvedbi in pričakali ruske prvake,« je še pristavil Pleško.