Odločitev zagrebškega sodišča, ki je skrb za sedemletnega sina Aleksandra prisodilo očetu, poslovnežu Milanu Popoviću, in ne mami Severini, je poskrbela za množične odzive na forumih. Medtem ko se zdi, da je hrvaška javnost celo bolj naklonjena očetu, so predvsem zvezdnice zgrožene.

Manekenka Iva Radić, ki ima svojega otroka v isti šoli kot Severina, je v dolgi objavi na instagramu napisala, da pevko pozna osebno in je bila priča temu, kako lepo skrbi za sina. »Ta mama je levinja, a ni nevarna, nikoli do svojega sina, nikoli, na to prisegam pred vsemi svetniki… Kako se sme mami, ki je v prvih letih življenja otroka sama srbela zanj, zgoditi, da ga videva samo 88 ur na mesec, pod srcem pa ga je nosila 6552 ur? Opazovala sem srečnega fanta, ki je vse življenje preživel z mamo. Odgovorna sem, kot tudi vsi drugi danes, da se je to zgodilo,« je zapisala Radićeva.

Nives Celzijus v solzah, Vedrana Rudan krivi tudi Cerkev

Severina lahko sina po trenutni odločitvi videva samo vsak drugi konec tedna od desetih zjutraj v soboto do osmih zvečer v nedeljo ter dva dni na teden med tretjo in osmo uro zvečer, z njim pa bo tudi za velikonočne in božične praznike. »Tuji ljudje mi lahko prepovejo, da sem s tabo, ne morejo pa mi prepovedati, da te ljubim, da mislim nate vsako sekundo. To so, sin, samo grde sanje in mama obljublja, da se bova hitro prebudila. Spet te bom uspavala vsak večer, o tem pa bo odločil gospod čas. Do tedaj bo mama vedno ob tebi in bo to hitro minilo, sin. Oprosti, ker ti nisem mogla razložiti, kaj se je zgodilo včeraj, imeli smo polno pomembnejših stvari…« je svoje sporočilo z javnostjo delila Severina.

Podporo sta pevki izrekli tudi zvezdnici Vlatka Pokos in Nives Celzijus, ki se je pet minut borila s solzami, potem ko je na Severininem koncertu v beograjski Areni v prvi vrsti zagledala »ponosnega« Aleksandra, ki ni odvrnil oči od mame, zraven pa je vpil: »Mama, mama!« Oglasila se je tudi srbska turbofolk pevka Jelena Karleuša, ki je za Priče napisala: »Nimam besed! Komu so predali otroka? Človeku, ki ga prvo leto ni hotel videti. Severina je čudovita požrtvovalna mama, vsak otrok si želi biti z mamo…«

Največjo težo je v medijih imel zapis pisateljice Vedrane Rudan, ki je napisala odprto pismo in ga objavila na svoji spletni strani. V njem je razkrila, da je šla leta 1988 skozi podoben pekel, ko se je odločila, da zapusti moža. Zapisala je, da je po 40 letih vse enako, edino Cerkev se je vključila v ta boj proti »kurbam«: »Severina! Odjebite vse te odvratne ženske, ki lajajo na vas. Odjebite vse te zrajcane moške, ki vas sovražijo, ker vas ne morejo zagrabiti. Odjebite tudi njega, ki mu te dni prihaja, ker je zmagal. Ne, ne obrišite si solz in ne raztegnite ustnic v nasmeh zaradi mene. Jaz sem rešena. Naredite to zaradi nekaj deset tisoč Hrvatic, ki niso Severina, a gredo skozi enako. Imejte koncert v Zagrebu! Zablestite v Ljubljani! /…/ Tako, sestra, nikoli vas nisem videla, ne poslušam vaših pesmi, ne hodim na vaše koncerte, ampak sem na vaši strani. Vi ste ena od nas. Stisnite lepe zobe, odjebite solze in pojdite v vojno proti kačam, ki so se prodale za pest dolarjev.«

Otrok v šolo, ne na koncerte

Milan Popović ob vsem tem ohranja mirno kri in sporoča, da nihče ne govori o tem, da bi mami vzeli otroka. »Otrok je do zdaj živel pri mami, oče je imel z njim srečanja in druženja, zdaj pa otrok živi pri očetu in ima srečanja in druženja z mamo… Če bo sin hotel biti več pri mami, mu bom to omogočil, dokler se bo mama držala izpolnjevanja osnovnih potreb in obveznosti, ki jih bo otrok imel v svojem življenju,« je Popović napovedal za Nova TV in obljubil, da bo Aleksandar ostal v Zagrebu in da bo spet začel hoditi v šolo, »ne pa na koncerte«.