Abu Dabi je bil prizorišče zadnje dirke letošnje sezone formule 1 in to je z vodstvom od prvega do zadnjega kroga mojstrsko dobil Lewis Hamilton. »Zelo sem ponosen na naš dosežek, to je najboljši možni način, kako končati sezono. To pot nam je steza res ustrezala, iz dirkalnika sem izvlekel prav vse,« je bil po dirki zadovoljen Lewis Hamilton. S tem uspehom je na svoji 250. dirki v formuli 1 slavil 84. zmago v karieri in enajsto letos. Poleg tega je bil edini dirkač, ki je letos odpeljal vseh 1262 krogov sezone in prišel do točk na prav vseh dirkah. Drugo mesto je zasedel Max Verstappen, ki to pot ni našel pravega odgovora na Hamiltonovo hitrost. Nizozemec vseeno ni bil preveč razočaran, saj je s to uvrstitvijo potrdil tretje mesto v skupnem seštevku pred Charlesom Leclercom. »Mercedes je bil to pot neverjetno hiter, prav nič nismo mogli storiti. A moj cilj sta bila oba Ferrarija, tukaj pa smo nalogo opravili zelo dobro,« je povedal trikratni letošnji zmagovalec dirk Max Verstappen.

Tretji je dirko končal Charles Leclerc. A njegova zmaga je nekaj časa visela na tanki nitki, saj so pred dirko odgovorni odkrili napako pri dejanski in od ekipe sporočeni količini goriva v njegovem dirkalniku. Razlika je znašala kar 4,88 kilograma, pa vendar je Monačan na koncu obdržal tretje mesto, Ferrari pa je dobil 50.000 evrov kazni. »Neverjetno s kakšno lahkoto je to dirko dobil Hamilton. A naša ekipa je dokazala, da smo na pravi poti pri pripravi dirkalnika, moja naloga pa bo, da bom postal še hitrejši,« je še dodal Leclerc.

Formula 1 si bo zdaj privoščila dobrih 105 dni »počitka«, en mesec bodo morali obvezno počivati mehaniki, medtem pa bodo inženirji še naprej s polno paro razvijali dirkalnike za prihodnje leto, ko bo v koledarju rekordnih 22 dirk, saj se s koledarja poslavlja Hockenheim, prihajata pa Nizozemska in Vietnam.