Leta 1981 je takrat 24 let stara Carmen Fraile Muñoz iz Madrida v Barcelono potovala s 36-letnim pisateljem in prevajalcem nemškega rodu Manuelom Macarrom Thierbachom, svojim poročenim ljubimcem in očetom otroka, ki ga je pod srcem nosila že šest mesecev. Za njo se je takrat izgubila vsaka sled, njena sestra Josefa pa je nikoli ni nehala iskati. Da je bila umorjena, je ugotovila šele pred dvema letoma, ko so na osnovi njenega DNK identificirali truplo mladega dekleta, po naključju odkritega 20 let prej na vrtu hiše v kraju Sant Salvador de Guardiola. Takrat niso vedeli, kdo je dekle, ki je bilo ustreljeno v glavo, so pa njen vzorec DNK dali v policijsko bazo podatkov. Policisti so za umor obtožili danes 74 let starega njenega takratnega ljubimca, sojenje pa se bo začelo 17. decembra.

Usoden je bil strel v glavo

Josefa in Carmen sta imeli težko otroštvo. Po ločitvi staršev je starejša odšla živet k babici, Carmen so poslali v internat, oče pa je družino združil šele šest let kasneje. Leta 1981 si je Carmen našla službo in se preselila v predmestje Madrida. »Nekega dne je povsem pretresena prišla k moji mami, njeni sestri. Jokala je, ni bila videti v redu, bila je noseča,« je za španski časnik El Pais pojasnila Josefinina hči Angelica Albor. Sestri sta se takrat videli zadnjič. Josefina je čez nekaj časa iz Barcelone, domnevno od Carmen, prejela razglednico. Predvidevala je, da je tja odpotovala z Manuelom, a se mlajša sestra nikoli več ni oglasila. Kot pogrešano jo je prijavila šele predlani, ko je oče želel napisati oporoko, zaradi česar so morali Carmen razglasiti za mrtvo. Prej so Josefino tolažili, naj je nikar ne skrbi zaradi sestre. Ljudje včasih pač odidejo in tako za seboj pustijo preteklost.

Da v tem primeru ni bilo tako, je policija odkrila po odvzemu Josefininega DNK, decembra lani so Manuela aretirali. Najprej je zanikal, da bi Carmen sploh poznal, sčasoma pa vendarle priznal skupno potovanje v Barcelono. Tam sta preživela nekaj prijetnih dni, preden se je vrnil nazaj v Madrid k družini, je povedal. Pred odhodom sta se sporazumno razšla, za nosečnost pa da ni vedel. Tožilstvo 74-letniku ne verjame. Prepričano je, da je vedel za obstoj še nerojenega otroka in je ljubico v glavo ustrelil ravno zaradi tega. Bil je namreč poročen moški s tremi otroki. Njeno truplo naj bi potem zakopal na vrtu hiše, v kateri sta preživela nekaj dni. Sodišče je odredilo test očetovstva, ki je pokazal, da je bil osumljeni oče nerojenega otroka. tak