Benjamin Verbič je zadel za 3:3 za Dinamo Kijev v 77. minuti za končni izid, pet minut po golu pa je zapustil zelenico. Koebenhavn je v isti skupini premagal Lugano Domna Črnigoja z 1:0, slovenski reprezentant pa ni dobil priložnosti za igro.

En krog pred koncem evropske lige so brez napredovanja v izločilne boje evropske lige ostali Jaka Bijol, Andraž Šporar in Kenan Bajrić ter Robert Berić. Bijol je s CSKA Moskvo remiziral proti bolgarskemu Ludogorcu z 1:1 in obstal v skupini. Slovenski reprezentant je v igro vstopil v 76. minuti.

Možnosti za napredovanje ima Ferencvaros Mihe Blažiča, ki je remiziral proti Espanyolu z 2:2. Madžarski klub slovenskega branilca ostaja v igri za napredovanje v izločilne boje, zanje se bo v zadnjem krogu pomeril z Ludogorcem. Brez izločilnih bojev sta ostala tudi Šporar in Bajrić, ki sta za Slovan iz Bratislave odigrala vseh 90 minut. Slovan je proti Bešiktašu izgubil z 1:2. St. Etienne Roberta Berića je remiziral proti Gentu z 0:0. Berić je v igro vstopil v 80. minuti.

Vid Belec je ob zmagi Apoela proti Dudelangu z 0:2 branil celotno tekmo, Roman Bezjak v dresu Ciprčanov ni dobil priložnosti za igro.

Arsenal še sedmič zapovrstjo brez zmage

Po porazu Arsenala proti nemškemu Eintrachtu iz Frankfurta z 1:2 se je na na udaru kritik znašel trener topničarjev Unai Emery. Londončani so na zadnjih sedmih tekmah na domačem in mednarodnem prizorišču sploh še niso okusili slasti zmage, kar se je nazadnje zgodilo leta 1992, ko jih je vodil Škot George Graham.

Arsenal v tej sezoni kaže dokaj povprečne predstave. V elitnem angleškem ligaškem tekmovanju premier league je na osmem mestu. Na trinajstih odigranih tekmah je dosegel štiri zmage, šestkrat igral neodločeno in doživel tri poraze.

V skupinskem delu evropske lige je pred zadnjim krogom resda v vodstvu z desetimi točkami, a lahko se zgodi, da bo ostal brez izločilnih tekem. Drugouvrščeni Eintracht zaostaja točko, tretjeuvrščeni belgijski Standard iz Liega pa tri točke. Arsenal bo v zadnjem krogu, 12. decembra, gostoval v Belgiji, Eintracht pa bo gostil portugalski Guimaraes.

Po koncu četrtkove tekme na Emirates Stadium v Londonu je španski strokovnjak doživel »koncert žvižgov«, nezadovoljni privrženci londonskega kluba pa v rokah držali transparente z napisom Emery odidi.