Na gozdnatem območju Kanade, le nekaj kilometrov od letališča v Kingstonu v Ontariu, kjer je bil načrtovan vmesni postanek, je v sredo proti večeru strmoglavilo manjše enomotorno letalo tipa piper PA-32. Pilot in šest potnikov, ki so bili na poti iz Toronta, nesreče niso preživeli, letalo naj bi se razletelo na več kosov, mnogi so ostali ujeti v krošnjah. »Slišala sem glasen pok, podoben gromu. Kakšne pol ure zatem je bilo povsod polno policistov in reševalcev. Nesreče nisem videla,« je za lokalne medije povedala Amanda Anglin, ki živi blizu kraja nesreče.

Iz kanadskega urada za varnost prometa (BST) so na območje že poslali preiskovalce, ki bodo skušali dognati vzrok tragedije. Z zapisovalnikom podatkov o letu si najverjetneje ne bodo mogli pomagati, saj ta na tovrstnem letalu ni obvezen. Zaslišanje prič in kontrolorjev letenja kakor tudi preverjanje vremenskih razmer in radarskih podatkov bi se lahko razvleklo na več mesecev. Pogoji naj ne bi bili preveč dobri za letenje, saj je na območju močno pihalo, približevalo naj bi se neurje.

V uradu so potrdili, da je umrlo sedem oseb, pet Američanov in dva Kanadčana, dodali pa, da je bilo letalo registrirano v ZDA in da je šlo za zasebni polet. Po pisanju kanadskih medijev je letalo upravljal Otabek Oblokulov iz Houstona v Teksasu, družbo so mu delali še soproga in trije otroci, stari tri, enajst in petnajst let. Z njimi je bil še kanadski par, bili pa so na poti na oddih ob dnevu zahvalnosti.