Danes se bo marsikje po Sloveniji s prižigom žarnih plošč in najrazličnejših svetlobnih teles začela uvertura v decembrsko rajanje. Če je večina slovenskih mest po novem zaradi novoodkritega svetlobnega onesnaženja večji del leta zvečer in ponoči zamotanih v napol večno temo, je ob predprazničnem času, pa seveda tudi v poprazničnem, polucija neba s kičem in cenenimi žarnicami nadvse dobrodošla in zaželena. Pomembno je le, da ne bo zmanjkalo čevapčičev, pleskavic in kuhanega vina, narejenega iz najkakovostnejših vinskih letnikov, in seveda želja, ki nam jih kanejo uresničiti vsi trije dobri možje.

Iza Login pomaga pri željah, Trkaj namerava postati duhovnik

Če ti trije ne bodo uspešni, bi lahko komu na pomoč priskočila Iza Sia Login, ki jo sicer večina pozna kot najbogatejšo Slovenko. A kot jo opisuje časnik Večer, Loginova ni samo strašno bogata. Je tudi magistrica računalništva in informatike, ustanoviteljica Login5 Fudnadtion in učiteljica tehnike manifestiranja. In kako doseči, da se lahko želje tudi dejansko udejanjijo? Iza Sia Login je bralcem Večera izdala in podrobno obrazložila to večno skrivnost. Trik je v tem, da mora biti že prvi korak – cilj jasno postavljen, in to s čim več detajli. »Če si manifestiram hišo, ne rečem samo, da si želim lepo hišo, ampak rečem, da si želim na primer hišo s tremi spalnicami, tremi kopalnicami, na robu gozda, z rožnato fasado, črno streho, pred hišo je nadstrešek itd. Skratka, več detajlov naštejemo, natančneje je cilj določen, kar pomeni, da bo tudi bolj jasno in natančno dosežen,« je povedala mojstrica manifestacije in dodala, da je treba svoje cilje nujno detajlno obrazložiti in zapisati v pisni obliki. Po besedah Loginove teorije pravijo, da ko človek razmišlja o nečem, kar si želi, napravi zgolj trideset odstotkov manifestacije. Ko željo izreče, napravi štirideset odstotkov, ko jo zapiše, pa že petdeset odstotkov manifestacije, kar pomeni, da je pol že narejenega.

Poln spodbud za spremembe je še Rok Terkaj - Trkaj. Tudi on ni samo raper, ampak poleg tega še rimar, pesnik, skladatelj, motivacijski govornik in navdihovalec, kot so ga opisali v reviji Zarja Jana. »Človek mora pogledati vase. Tam bo videl svojo srečo, ne v ogledalu,« pa je njegov nasvet za manifestiranje sreče. Kot se je izpovedal, namerava postati po novem celo duhovnik. »Zdaj se odločam. Da pustim vse, kar je fizičnega, za sabo in se posvetim duhovnemu v celoti. To čutim, da bo moja naloga v prihodnosti,« je o svojem novem poklicnem izzivu napovedal Trkaj. Tudi Rebeka Dremelj kot vse kaže potrebuje ponovni zagon svojega notranjega polnilnika. Na portalu Žurnal24.si so povzeli njeno osebno izpoved s socialnega medija, ki jo je seveda z največjim veseljem delila s prijatelji in javnostjo. Priznala je, da je pogostokrat razpeta med vlogo mame, žene in glasbenice in da ji zaradi tega včasih zmanjka besed in da pozablja. »Pri sebi opažam, da kdaj hočem kaj povedati, pa se ne spomnim besed. Kot da ne govorim več slovensko. Čudno, kajne?? Neee, ni čudno. Moji možgani so preobremenjeni. Disk je poln,« je pred javnostjo o prepotrebni notranji prevetritvi potarnala Dremljeva.

Na Pahorju opazili znake staranja, Werner je izlil srce

Ni pa vse in vsem tako hudo. Nekatere je te dni celo prevevala radost v srcu. Eden največjih slovenskih kuharskih virtuozov Tomaž Kavčič, ki razvaja goste v gostilni Pri Lojzetu na dvorcu Zemono, je praznoval rojstni dan. Okroglih petdeset let. Po precej podrobnem poročilu, zapisanem v Primorskih novicah, se je v veliki dvorani renesančnega dvorca zbrala nadvse pisana družba, vključno z glasbeniki – Petar Grašo, Danijela, Jan Plestenjak, ki je Tomažu podaril kitaro, in Rok Golob so si na zabavi izmenjavali mikrofon. Pestro je bilo tudi v smislu prehranjevanja. Petar Grašo je prinesel čevapčiče, Jure Tomič iz brežiškega Debeluha pleskavice, sirarji iz Kampanje so mocarelo delali kar na terasi dvorca in jo polagali na pice, Miha Cigoj pa je rezal sušen pršut. Za posebno darilo pa je poskrbel srbski predsednik Aleksandar Vučić, sicer reden gost v obedovalnici Pri Lojzetu, ki je Kavčiča, ki v prostem času opravlja funkcijo častnega konzula Republike Srbije v Sloveniji, po poročanju revije Suzy skupaj z družino povabil na osebni sprejem in rajanje v Beograd v njegovo rezidenco.

Predsednik Republike Borut Pahor je praznoval šest let več kot Kavčič. Po informacijah Slovenskih novic nedavno, in to kako drugače kot z objavo fotografije. In to iz prejšnjega stoletja. Objava fotografij iz mladosti pa po mnenju ene od Pahorjevih sledilk na instagramu nakazuje, da se je začel starati. »Prvi znak staranja je, da iščeš v albumu slike iz mladosti,« je zapisala ena izmed zvestih opazovalk, kar ni ostalo skrito budnim očem raziskovalcev družbenomedijskega življenja v Slovenskih novicah. Praznoval je še hrvaški Slovenec Werner Brozović. In to trideset let svoje glasbene kariere. Kot je obrazložil v časopisu Svet24, je veliko razmišljal, kaj bi lahko podaril svojemu zvestemu občinstvu, in si rekel: »Werner, najbolje je, da izliješ svoje srce v nove pesmi, se zapreš v studio ter presenetiš svojo publiko v Sloveniji in na Hrvaškem in izdaš dvojni album.« »Tako sem zapel 17 pesmi za slovenski trg in 34 za hrvaški trg,« se je pohvalil kralj slovenske zabavne glasbe, kot so ga opisali v časniku Svet 24. To pa še ni vse. Svojo glavno uspešnico z dvojne plošče Kada voli srce južnjačko bo premierno zapel kje drugje kot v svetovljanski dvorani Stožice, na še enem izmed ekskluzivnih koncertnih dogodkov, ki smo jih vajeni vse od odprtja dvorane naprej, ob rojstnem dnevu Radia Aktual.

Mario Galunič ima nove zobe, Robert Erjavec si je pobril glavo

Ni pa bil v preteklih dneh v rahlo spremenjeni fizični podobi opažen samo predsednik Republike Slovenije. Še dva takšna, ki sta na sceni še iz prejšnjega stoletja, sta se zaradi rahlo spremenjene fizične podobe znašla v zobeh medijskih kritikov in opazovalcev zunanje in notranje lepote slovenske zvezdniške srenje. Prvi je Mario Galunič, ki so ga v reviji Nova že nekaj časa podrobneje opazovali med vodenjem kviza Joker in na koncu ugotovili, da je postal ponosni lastnik novega zobovja. Ker pa bi se lahko motili, so stvar preverili pri medicinski stroki. Pri zobozdravniku, ki je raziskovalcem revije Nova potrdil njihove sume. »Brez dvoma ima nove zobe, in to zelo lepo narejene. Zanje je gotovo precej plačal,« se je glasila strokovna ocena menda zelo priznanega zobozdravnika. Mariev kolega s komercialne televizije, sicer zgolj napovedovalec vremena in radijski voditelj, a zato nič manj znan in priljubljen, Robert Erjavec pa se je med napovedovanjem meteoroloških podatkov, ki jih redno servira radovednim ljubiteljem vremenskih prognoz in analiz, na Pop TV pojavil s povsem novo pričesko. Pravzaprav brez nje, ker ima po novem pobrito glavo. Je pa s tem sprožil razna ugibanja, kaj se je z njim dogodilo, ker je po vsesplošnem prepričanju taka odločna sprememba gotovo plod kakšne notranje spremembe. A kot je zatrdil Robert Erjavec, ne gre za popolnoma nič nenavadnega, ker si vsako leto omisli tako spremembo, lasje pa mu hitro zrastejo nazaj.