Velenjčani so bili v prvem krogu drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja prosti, v drugem so izločili Metaloplastiko iz Šabca s skupnim izidom 64:53, v tretjem (zadnjem) krogu kvalifikacij za nastop v skupinskem delu pa Metalurg iz Skopja (47:42). Klub iz Šaleške doline se je med najboljšo šestnajsterico v pokalu EHF uvrstil prvič po sezoni 2014/15, v kateri si je priigral celo sklepni turnir najboljše četverice v Berlinu. Poleg Gorenja sta med slovenskimi klubi v skupinskem delu doslej igrala tudi Riko iz Ribnice (sezona 2016/17) in Koper (2017/18).

Med šestnajsterico ima letos največ klubov Nemčija (štiri), Španija in Francija po tri, Danska dva, po enega pa Madžarska, Poljska, Portugalska in Slovenija. Pred včerajšnjim žrebom skupin na Dunaju je evropska zveza EHF Gorenje uvrstila v tretji boben skupaj s francoskim Nimesom, nemškim klubom Füchse Berlin in poljsko Gwardio Opole. Ples kroglic v Avstriji je Velenjčanom prinesel skupino C, v kateri so še nemški Magdeburg, francoski Nantes in španski Ademar Leon. Skupinski del se bo začel 8. februarja 2020, končal 29. marca, iz vsake skupine pa bosta v četrtfinale napredovali po dve najboljši ekipi. Sklepni turnir četverice bo 23. in 24. maja 2020 v Berlinu.

V Rdečo dvorano se bodo – vsaj začasno – vrnili kar štirje nekdanji igralci Gorenja: Slovenca Marko Bezjak (Magdeburg) in Rok Ovniček (Nantes), poleg njiju pa še Hrvat Željko Musa (Magdeburg) in Senjamin Burić iz Bosne in Hercegovine (Nantes). Klubski direktor Janez Gams se zaveda, da so možnosti za četrtfinale majhne, a pravi: »Dobili smo težko in atraktivno skupino z velikimi rokometnimi imeni. Vseeno bomo na tekmah skušali jeziti velikane in jim tudi odščipniti kakšno točko.«