Sodna bitka, ki traja že šest let, se bliža epilogu. Danes je na okrajnem sodišču v Zagrebu sodnica Tea Golub razsodila, da mora velika zvezdnica, hrvaška pevka Severina Kojić svojega sina v skrbništvo predati Milanu Popoviću.

Pevka v solzah

Razsodba je za zdaj začasna in še ni pravnomočna, kar pomeni, da imajo pevkini odvetniki še možnost pritožbe in ponovne obravnave. Vsekakor pa je odločitev sodišča Severino močno presenetila. Za hrvaški medij jutarnji.hr je komentirala: »Ne vem, kaj naj vam povem.« »Tega nikakor nisem pričakovala, zato ker je to precedens v postopku,« se je ob izjavi dušila v solzah popularna pevka.

Po drugi strani je odvetnik Milana Popovića Hrvoje Jukić za hrvaški portal 24 sata izjavil, da so z odločitvijo sodišča zelo zadovoljni, čeprav še ni pravnomočna, in da si želijo, da bi mama otroka odločitev pravnega organa spoštovala. Več Jukić ni mogel komentirati, saj je, kot je pojasnil, sodni proces še v teku. A do nadaljnjega, kot rečeno, velja, da je skrbništvo za otroka dobil oče.

Oglasili so se tudi Severinini zastopniki, ki nameravajo vložiti pritožbo, včeraj pa so proti Popoviću vložili tudi kazensko ovadbo. Slednja se nanaša na nekaj mesecev star incident, ko je bil deček zadržan v šoli, ker ga takrat mama ni mogla prevzeti, je ponj prišel njen novi mož Igor Kojić – s čimer pa se oče otroka ni strinjal. Zaradi ravnanja odraslih je bil takrat sedemletnik v učilnici po pouku zaklenjen kar dve uri. Kmalu po tem je bilo na zdravniškem pregledu potrjeno, da deček zaradi dogodka trpi za travmo, zdravnik je zanj zato za nekaj časa odsvetoval obisk šole. Popović pa se je boril, da otroka lahko prevzame le on ali Severina.

Se bo deček preselil v drugo državo?

Za zdaj Severina ni seznanjena niti z informacijo, na katerem naslovu bo deček živel, saj je Popović lastnik več nepremičnin, in če želi, ima vso pravico, da sina iz Zagreba odpelje tudi čez mejo. Znano je, da je Popović za otroka v preteklosti že dvakrat pridobil srbski potni list, seveda brez vednosti Severine, čemur je prav tako sledila tožba.

Pranje umazanega perila v javnosti je za Kojićevo in Popovića zdaj že nekaj časa povsem vsakdanja praksa, blatila sta se tudi po slovenskih medijih. Zanimivo je, da sta s sedanjima partnerjema, tako 55-letni Popović s 25-letno Bojano kot 47-letna Severina z 32-letnim Igorjem, v povsem mirnih zvezah. Pevka je pred časom dejala, da bi z Igorjem Kojićem z veseljem imela tudi otroka, Popović pa s svojo partnerico pričakuje že drugega sina. Ali bo kot oče treh otrok boljši skrbnik kot njegova bivša žena, je težko sklepati, vsekakor pa je najpomembneje, da se bo sodišče v prihodnjih mesecih odločilo tako, da bo skrbniško razmerje najbolj ustrezalo otroku.