Pridih romantike sestavljajo barve od nežno rožnate do zlate in bele, dopolnjujejo jo vrtnice, ptički, vejice, zasnežena jelka in drugi prikupni okraski. K tej temi so dodali trendi izdelke z dekorjem listov ginka. Tople lučke še posebno lepo zaokrožijo romantično temo, za piko na i pa so svetlobne girlande z listki in svetlobna telesa v obliki breze in vrbe.

Za tiste, ki razmišljajo o srebrno-modri kombinaciji, je tu Ledena fantazija. Ta med drugim združuje belo, srebrno, arktično in temno modro barvo, glavni elementi pa so še, kot se za ledeno spodobi, ledene sveče, snežne kepe in snežinke ter vejice in zasnežena jelka. Temo dopolnjujejo bleščeče figure severnih medvedkov, jelenčkov, sovic in pingvinov, za osvetlitev pa so uporabili hladno bele lučke in svetlobno verigo ledenih sveč v hladno beli in modri barvi. K ledeni fantaziji se lepo podajo rjavi in beli kožuhi, ki so letos v trendu.

Merkurjeve sveže ideje

Tudi tradicionalna rdeče-zlata kombinacija bo letos popularna. Tema V objemu božiča je dopolnjena z božičnimi zvezdami, pentljami, storži, toplimi lučkami in gostimi zelenimi girlandami ter bogatim zelenim borom. Poleg velike izbire jaslic so tu še palčki in Božički, novost so keramični avtomobili.

Rdeča barva je tudi del Žametnega razkošja. Ta tematika naj bi bila primerna tudi za okrasitev poslovnih prostorov. Poleg rdeče sem sodijo še rožnata, zlata, oljčno zelena in barva jajčevca. Dopolnjujejo jo rože, veje, metulji, ptice in ptičje kletke. Poleg se odlično podajo dodatki v leopardjem vzorcu. Kot osnovo so uporabili zeleno ozko jelko, pri lučkah pa se pri tej temi lahko poigrate s kombinacijo toplo belih, zelenih in rdečih lučk.

Lučke, slapovi, zvezde, vejice … Naj stvaritve zaživijo!

Na voljo je tudi pestra ponudba izdelkov »naredi sam«, kjer lahko svojo ustvarjalnost izrazite skupaj z najmlajšimi. S pravim duhom in voljo kar sami okrasite drevesce. Od barv, vejic, kroglic, cvetja in nalepk do piškotov, ki jih pripravite sami s pomočjo pripomočkov za peko.

V trendu so svetlobna telesa v obliki breze in vrbe, LED-girlande v obliki vejic, lučke na vrvici iz jute in lučke na srebrni žici. Še vedno so zelo zaželeni svetlobni slapovi in zavese. Ravno tako lahko tudi z osnovnimi lučkami drevescu in okrasju vdihnemo življenje. Izbira barv lučk je odvisna od izbrane dekoracije. Če se odločite za hladne barve, svetujemo bele ali modre lučke. V primeru, da so barve dekoracije v toplih tonih, na primer kombinacije z zlato, pa priporočamo uporabo toplih belih lučk.

Pri nakupu lučk je pomembno, da so kakovostne, tako bodo še dolgo razsvetljevale zimske večere. Pomembno je pred nakupom preveriti, ali so namenjene notranji ali zunanji uporabi. Lučke so tiste, ki čarobno zaokrožijo vsako od letošnjih ponujenih tematik.