Policista policijske postaje Slovenj Gradec Sebastjan Lorber in Željko Nikačević sta 14. septembra letos v Mislinji ustavila voznika, ki je prehitro vozil. Izkazalo se je, da je bil razlog za prehitro vožnjo to, da je z rojevajočo ženo hitel v porodnišnico. Policista sta jima ponudila spremstvo do bolnišnice, med vožnjo sta v bolnišnico tudi javila, da prihajajo.

Kot so v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisali na Policijski uprave Celje, so jih zdravstveni delavci tako pričakali že pred vrati, v operacijski sobi pa je bilo vse nared za nujni carski rez.

Prehitri očka je izpostavil, da se morajo v družini zahvaliti policistoma, da je njihov tretjerojeni otrok danes z njimi.

"Žena me je v avtu v groznih bolečinah prosila, da naj pričnem prehitevati. V primerjavi s popadki ob rojstvu prvega sina je bilo tokrat vse drugače, narobe," je dogajanje opisal očka.

"Pri Mislinji naju je okoli 20. ure ustavila policijska patrulja. Policistu sva čez okno vpila, da žena rojeva. Policist naju je pogledal, premislil in nato je sledilo vprašanje: 'Potrebujete pomoč in spremstvo?'. Sledila sva policijskemu kombiju in v nekaj minutah smo bili v bolnišnici, tik pred vrati in nato takoj v porodniškem delu," je dogajanje opisal oče.

Kot je povzel v pismu, so jih z nosili in vozičkom že čakali na vratih. "Porodničarka, ki je prevzela partnerko, je nemudoma sklicala ekipo in začeli so urgentni carski rez. Matic je namreč izgubljal pulz. Po mnenju pediatrinje, ki je skrbela zanj že takoj ob porodu, Matic ni imel več niti 10 minut," je navedel.

Novorojenčka so nekaj ur po rojstvu premestili na ljubljansko pediatrično kliniko, kjer je ostal v oskrbi skoraj mesec dni. Po navedbah očeta je bilo to za družino najtežje obdobje. Kot je zapisal, so izkusili samo profesionalno, strokovno in požrtvovalno delo vseh tistih, ki so skrbeli za njih. Delo in odločitve policistov ter zdravstvenega osebja vseh bolnišnic so po očetovem mnenju omogočile novo življenje.