Težko si je predstavljati, kaj točno je razmišljal ameriški predsednik Donald Trump, ko je včeraj zjutraj tvitnil fotomontažo, na kateri je njegov obraz prilepljen na telo legendarnega filmskega junaka Rockyja Balboe. Ali 73-letni Donald sebe vidi kot izklesanega Rockyja, boksarja, ki ga je v istoimenskem filmu upodobil Sylvester Stallone? Si domišlja, da je (vsaj metaforično) tako močan? Ob bizarni fotografiji se poraja mnogo vprašanj, Trump pa ni ponudil nikakršnega pojasnila.

Tuji mediji poročajo, da je imel Trump pred objavo fotografije zdravniški pregled, o katerem je spregovoril svojim privržencem med obiskom Miamija. »Slecite srajco, gospod, in nam pokažite ta čudovit prsni koš,« je menda dejal njegov zdravnik. Hvalisanje brez razloga je sicer nekaj, česar smo pri Trumpu vajeni, a tokrat je bolj očitno, zakaj se mu je to zdelo primerno. Nekateri ameriški mediji so namreč poročali, da je imel Trump sredi novembra, ko dva dni ni bil na očeh javnosti, srčni napad. »'Dragi, si v redu?' me je spraševala Melania, ko sem prišel domov. 'Poročajo, da si imel srčni napad'«, je pripovedoval Trump, ki je navedbe o težavah s srcem kajpada označil za lažne novice.

Eden rojen v bogastvo, drugi uspel zaradi talenta

Na družbenih omrežjih se vrstijo zabavljaške objave na račun ameriškega predsednika. Mnogi opozarjajo na velikansko razliko med Donaldom, ki se očitno istoveti z Rockyjem. Prvi, ki se je rodil z zlato žlico v ustih in postal milijarder, zajtrkuje McDonad'sove burgerje in tehta krepko nad 100 kilogramov (najbrž je od tega bore malo mišic), se primerja z moškim, ki se je rodil v revščini in zaradi talenta ter volje navkljub skoraj ničnim možnostim uspel.