Izkazala sta se še Jeff Carter z golom z igralcem več na ledu, in Matt Roy z golom, kralji pa so prišli do pete zmage na zadnjih osmih tekmah. Kljub slavju proti ta čas četrti ekipi lige, Islanders imajo 34 točk, so kralji na 30., predzadnjem mestu v ligi. Imajo 20 točk, toliko kot New Jersey, ki je mesto pred njimi, s 17 točkami je zadnji Detroit. Edini zadetek za otočane je dosegel Derick Brassard. Naslednja tekma kralje čaka v petek, ko bodo gostovali pri kalifornijskih tekmecih San Jose Sharks.

Rdeča krila so na domačem ledu v Detroitu kar z 0:6 izgubila proti ekipi Toronto Maple Leafs, ki je sredi prvenstvene lestvice.

Na njenem čelu je moštvo Boston Bruins po zmagi z 2:1 v gosteh nad Ottawo Senators. Boston je zmagal petič v nizu, na zadnjih devetih tekmah pa je dosegel najmanj točko. Tako kot Boston ima 37 točk tudi drugouvrščena ekipa Washington Capitals, ki je v ameriški prestolnici ob 37 obrambah Bradena Holtbyja s 4:3 odpravila Florido Panthers.

Ruski zvezdnik Jevgenij Malkin je dosegel pet točk z goloma in s tremi podajami prvič po marcu 2012 za zmago Pittsburgh Penguins nad Vancouver Canucks z 8:6. Pittsburgh je še v tretji tretjini zaostajal za tri gole, nato pa so domači pripravili popoln preobrat, ki ga je z odločilnim zadetkom tri minute in šest sekund pred koncem kronal Kris Letang.

Poleg Malkina sta se v napadu s po štirimi točkami izkazala še Jake Guentzel, imel je po dva gola in podaji, ter Bryan Rust, ki je dosegel zadetek in tri asistence.