Čeprav sta največ točk za zmago domače ekipe prispevala Harden in Westbrook, sta bila precej pokrita, tako da so priložnost dobili njuni soigralci. Tokrat je glavno vlogo prevzel Danuel House, ki je z osebnim strelskim rekordom (23 točk) pomagal raketam prekiniti niz treh zaporednih porazov.

"V prvem polčasu enostavno nismo imeli pravega pristopa k igri, nismo zadevali, kot bi morali, ni nam šlo," ša je po tekmi dejal trener vročice Eric Spoelstra.

Rakete so večino tekme vodile z več kot desetimi točkami prednosti, večino tretje četrtine že z več kot 20, Kelly Olynyk pa je za vročico v zadnji četrtini dosegel šest zaporednih točk in Miami minuto pred koncem popeljal do -10. Nato je Harden zadel prosti met, zatem še Dragić.

Sledilo je nekaj prerivanja ob osebni napaki Dragića na Housu kakšnih 30 sekund pred koncem tekme. Sodniki so pregledali videoposnetek in jo spremenili v namerno 1. kategorije, House pa je dobil tehnično napako zaradi svoje pretirane reakcije ob favlu.

Tyler Herro je bil z 22 točkami prvi strelec Miamija, Olynyk je zbral 19 točk, medtem ko je vodilni strelec vročice Jimmy Butler tekmo izpustil zaradi bolezni.

Naslednja tekma vročico čaka v petek, ko bo na Floridi gostila Golden State.