V prometni nesreči sta umrla potnika v osebnem vozilu. Ena oseba je umrla na kraju nesreče, druga pa pozneje v ljubljanskem kliničnem centru. Voznik osebnega avtomobila je prevažal ljudi, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Policisti so na kraju odvzeli prostost 42-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine, ki je v svojem avtomobilu znamke BMW prevažal deset ljudi. Na sovoznikovem sedežu je sedel njegov mladoletni pastorek, na zadnjih sedežih se je gnetlo pet prebežnikov, v prtljažniku pa še trije. Prav ti so jo skupili najhuje, saj so med vrtenjem avtomobila popadali iz prtljažnika. Dva sta umrla, tretji pa je v kritičnem stanju in se bori za življenje. Še ena oseba je bila v nesreči lažje poškodovana.

Vrteli so se okoli svoje osi

Razlog za nesrečo je bila neprilagojena hitrost voznika BMW-ja, ki je med vožnjo iz Ljubljane proti Vrhniki prehiteval tovornjak, med vračanjem na vozni pas pa je vozilo začelo zanašati, tako da je najprej trčilo v odbojno ograjo na svoji desni, nato pa se je začelo vrteti okoli svoje osi in trčilo še v odbojno ograjo na drugi strani ceste.

Voznika bodo policisti kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prometa kot tudi organiziranja nedovoljenega prehajanja državne meje. Zanj so že odredili strokovni pregled glede prisotnosti alkohola ali drugih prepovedanih substanc, a izidov še nimajo. So pa pri migrantih odkrili sum na tuberkulozo, je povedal Primož Kadunc iz sektorja uniformirane policije Policijske uprave Ljubljana.

Migranti, ki so bili na kraju nesreče, pa niso bili poškodovani, so po njegovih besedah zaprosili za mednarodno zaščito.

Avtocesta v smeri proti Kopru je bila zaradi odstranjevanja posledic nesreče zaprta okoli pet ur.