Hokejisti Olimpije so v derbiju alpske lige premagali Brunico (3:2), s katerim so se na domačem ledu pomerili prvič po šampionskem finalu v minuli zimi. Ljubljančani so igrali na pogon Janeza Orehka, ki je v najboljši predstavi sezone dosegel dva gola in podajo.

Tivoli še zdaleč ni dočakal tako praznične podobe kot v zadnji finalni seriji, ko so navijači razgrabili vse vstopnice in rajali ob pohodu Olimpije do končnega zmagoslavja. Kljub obračunu vodilnih moštev alpske lige se je pod Šišenskim hribom tokrat zbralo manj kot tisoč najzvestejših privržencev, ki so na ledu videli novo zmago slovenskih prvakov. Tivolski kolektiv z Gregorjem Polončičem na klopi dokazuje, da mu v alpski ligi ni para. Olimpija je na zadnjih trinajstih tekmah namreč kar dvanajstkrat zmagala in povečala prednost na prvem mestu na rekordnih pet točk.

Ljubljančani so večino tekme prevladovali in s hitro igro zasenčili goste iz Italije. Olimpija je pokazala napadalno igro, s katero je bila veliko nevarnejša od tekmeca in ga vztrajno lomila od prve minute. Udarnega, a obolelega vratarja Žana Usa je uspešno nadomestil Tilen Spreitzer, za katerega je bil preizkus z Brunicom šele četrta tekma v sezoni. Olimpija je podjetnejšo igro unovčila pet minut pred prvim odmorom, ko je Nik Simšič z diagonalnim strelom povedel domače v vodstvo. Ljubljančani so na začetku druge tretjine zanihali in je nevarnejši postal tudi Brunico, a je trener Polončič s polminutnim odmorom predramil moštvo. Olimpija je bila znova živahna in atraktivna, Orehek pa je z odličnim prodorom in natančnim strelom pod prečko dvignil navijače s sedežev.

Ljubljančanom se je v zadnjem delu tekme maščevalo, da po štiridesetih minutah niso izkoristili večjega števila priložnosti. A čeprav je Brunico izkoristil luknjo v obrambi Olimpije in odprl tekmo, se domači niso zmedli in po novem golu Orehka znova lažje zadihali. Brunico je v zadnje minute krenil brez vratarja, znižal na 2:3, podaljšek pa je preprečil vratar Spreitzer. »Vrhunski hokej. Drsalno smo bili dovolj dobri in zasluženo zmagali. Na treningih dajemo poudarek napadalni igri, saj želimo dosegati več golov,« je povedal Gregor Polončič.

Zahtevno delo nocoj na gostovanju pri Rittnu čaka jeseniške hokejiste, ki se na sredini lestvice borijo za čim boljše izhodišče pred drugim delom tekmovanja, ko se bodo osmoljenci potegovali za dodatni vstopnici za končnico. V izločilne boje se bo tako kot lani neposredno uvrstila le najboljša šesterica klubov, med katerimi prevladujejo italijanski predstavniki. Ni dosti manjkalo železarjem, da bi se tudi sami spogledovali z boljšim izhodiščem po sedemnajstih tekmah, a so doslej zapravili preveč točk predvsem v podaljšani igri do zlatega gola ali kazenskih strelov. Jeseničanom ne gre na roko niti razpored do konca rednega dela, saj bodo desetkrat igrali v gosteh, od tega sedemkrat v Italiji. Železarje lahko opogumlja v napadu učinkovita, v obrambi pa spet neprepričljiva predstava proti enakovrednemu konkurentu Vipitenu (8:4), na zadnji tekmi pa so brez težav strli odpor mladinskega moštva iz Celovca (5:1).