Musk je užalil jamarja, ko je Unsworth zavrnil njegovo pomoč pri reševanju 12 fantov in njihovega nogometnega trenerja iz jame na Tajskem julija 2018. Tožba je še ostanek Muskovega neprimernega obnašanja v letih 2018 in 2019, ko je s tviti in izjavami razburkal tudi vlagatelje v proizvajalca avtomobilov Tesla in si nakopal na vrat pozornost regulatorjev.

Unsworthov odvetnik namerava sodišču predložiti vrsto Muskovih elektronskih sporočil novinarju Buzzfeeda. Med njimi tudi tisto, v katerem je Musk novinarja pozval, naj neha zagovarjati posiljevalca otrok. Tožba je bila sicer vložena zaradi tvitov julija 2018.

»Pedo fant« običajna zmerljivka v Južni Afriki

Musk se je opravičil, ker je Unswortha označil za "pedo fanta" in pojasnil, da je to kar običajna zmerljivka v Južni Afriki, iz katere izvira. Nikakor naj ne bi nameraval Unswortha obtožiti pedofilije.

Elektronska pošta novinarju Buzzfeeda to razlago postavlja na tanek led in Muskovi odvetniki se borijo, da sodišče tega dokaza ne bi dovolilo predložiti. Unsworth zahteva kazensko in finančno odškodnino od Muska, ker mora sedaj živeti s travmo označbe s pedofilom.

Musk je med odmevnim reševanjem najstnikov na Tajskem ponudil reševalcem mini podmornico podjetja Space X. Unsworth je ponudbo zavrnil na žaljiv način. Dejal je, da gre zgolj za Muskovo javnomnenjsko potezo in naj si podmornico vtakne nekam, kjer ga bo bolelo. Musk mu je vrnil s "pedo fantom".