Pri košarkarjih iz Los Angelesa je Paul George 17 od svojih skupno 26 točk dosegel v prvi četrtini, temu dosežku je dodal še šest ukradenih žog in Dallas je prvič to sezono tekmo končal z manj kot 100 točkami.

Clippers so uspešno zaustavili 20-letnega slovenskega čudežnega dečka Dončića, ki je metal iz igre le 4:13, vključno z vsemi sedmimi zgrešenimi poskusi za tri točke. Kljub temu je Dončić končal pri 22 točkah (prosti meti 14:16), osmih skokih in šestih podajah.

Dončić je še tretjo zaporedno tekmo končal brez trojnega dvojčka, kar je za vodilnega košarkarja lige v tej prvini (7) najdaljši prazen niz.

Pri gostih se je v težavah zaradi osebnih napak znašel Patrick Beverly, eden od košarkarjev, ki so imeli nalogo zaustaviti Dončića, a četrta osebna napaka v začetku drugega polčasa je pomenila le, da se je na parket hitreje vrnil Lou Williams, ki je končal pri 21 točkah in zadel štiri trojke.

Na dvoboju ekip, ki sta obe pred srečanjem v Dallasu nanizali po pet zaporednih zmag, so eni od favoritov za naslov košarkarjem Dallasa, ki so se z zmago v Houstonu povzpeli na vrh jugozahodne skupine, odčitali lekcijo.

Kristaps Porzingis je po 22 sekundah tekme sicer zadel z velike razdalje, nato pa zgrešil pet zaporednih metov, preden mu je ob pisku sirene za konec prvega polčasa uspel spektakularen koš - a LA je vodil že z 62:46. Latvijec je končal pri 15 točkah in desetih skokih na prvi tekmi, ko se je evropski dvojec Dallasa Dončić - Porzingis pomeril s slovitim ameriškim dvojcem Leonard - George.

Dallas naslednja tekma čaka v petek, ko bo v okviru prve od treh zaporednih tekem v gosteh obiskal Phoenix.