V sredo bo pretežno oblačno, ponekod na zahodu bo že zjutraj deževalo. Čez dan se bodo padavine krepile in širile proti osrednjim in vzhodnim krajem, na severovzhodu pa bo večji del dneva suho. Pihati bo začel šibek do zmeren jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem okoli 10, najvišje dnevne na severozahodu okoli 7, drugod od 9 do 14 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bo še deževalo. V petek bo večinoma suho z nekaj sonca. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno.

Vremenska slika: Nad Atlantikom se poglablja novo ciklonsko območje, nad vzhodno Evropo pa se nahaja anticiklon. Od vzhoda še priteka k nam razmeroma topel in v višinah tudi bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob severnem Jadranu in v Alpah sprva še sončno, čez dan se bo od zahoda zmerno pooblačilo. Drugod se bo še zadrževala nizka oblačnost. V sredo bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno s padavinami. Drugod bo še večinoma suho. Pihal bo jugozahodnik.

Biovreme: Danes bo vremenski vpliv v krajih z jasnim vremenom ugoden. Po nižinah v notranjosti države bodo pri najbolj občutljivih možne manjše vremensko pogojene težave. Vremenska obremenitev se bo ponovno okrepila v noči na sredo. V sredo bo vremenski vpliv obremenilen.