Občina Škofljica je objavila javno naročilo za ureditev tržnice v tamkajšnjem parku v središču Škofljice. Gre za naročilo male vrednosti, ki po zakonu ne sme presegati pol milijona evrov. Rok za oddajo zavezujočih ponudb je tretji december do 12. ure. Projekt bo sofinanciran iz evropskih (sklad za regionalni razvoj) in državnih sredstev (ministrstvo za razvoj in tehnologijo). V občinskem proračunu za letošnje leto je bilo že vključenih dobrih 140.000 evrov iz tega vira. Nekaj sredstev naj bi namenili tudi iz proračuna za prihodnje leto, skupna investicija pa naj bi znašala okoli 200.000 evrov.

Priložnost za lokalne ponudnike

Kot nam je povedal direktor občinske uprave Marko Podvršnik, načrtujejo, da bo gradbeni del projekta končan do konca marca. Sledil bo drugi del investicije, povezan s programom, s katerim morajo v okviru evropskega projekta vsebinsko napolniti tržnico. Dogajanje na pokriti tržnici, ki bo imela manjše število stojnic in tudi sanitarije, bo povezano z lokalno ponudbo tako hrane kot drugih izdelkov. »Šlo bo za predstavitev domačega gospodarstva, poudarek bo na lokalnih proizvodih. Spisali bomo javni poziv za domače kmetovalce, obrtnike in podjetnike, ki bodo ob izpolnitvi določenih pogojev lahko predstavljali in prodajali izdelke. Mislim, da bomo vsa sredstva, tudi tista, povezana s programom, lahko pridobili do konca prihodnjega leta,« pravi Podvršnik.

Iz evropskih in državnih sredstev bodo v občini Škofljica financirali tudi igrišče na Orlah. Skupna vednost javnega naročila znaša nekaj več kot 130.000 evrov (brez DDV). Kot je povedal Podvršnik, pravkar potekajo pogajanja s ponudniki. Če bodo ta uspešna, bo sledil podpis pogodbe in prihodnje leto gradnja igrišča. Ta investicija bo le gradbena, kajti občini v nasprotju z naložbo v lokalno tržnico ni treba izvesti tudi programskega dela. aro