Po reprezentančnem premoru sta do konca skupinskega dela lige prvakov ostala le še dva kroga. Današnji spored bodo že ob 18.55 odprli nogometaši Lokomotive in Bayerja ter Galatasaraya in Bruggea, glavna derbija večera pa bosta odigrana dobri dve uri pozneje.

Madridski Real bo na Santiagu Bernabeuu gostil Paris Saint-Germain. Francozi so na prvi tekmi v prvem krogu nove sezone doma trinajstkratne prvake lige prvakov nepričakovano ponižali kar s 3:0, čeprav v postavi ni bilo nobenega nogometaša iz udarnega napadalnega trojčka Mbappe-Cavani-Neymar. Tokrat se bo to spremenilo, saj sta se Brazilec in Francoz minuli konec tedna vrnila po poškodbah in bosta verjetno tudi proti galaktikom dobila mesto v prvi postavi. Parižani so v ligi prvakov letos sicer v zastrašujoči formi, na štirih tekmah so dosegli deset golov, prejeli pa nobenega. Resnejši test, ali lahko upajo na pohod na evropski vrh, bo prav današnje gostovanje v Madridu.

Real je po slabšem začetku ujel zmagovalno formo, zadnja zmaga proti Galatasarayu s kar 6:0 pa je igralce napolnila s samozavestjo. Trener Zinedine Zidane ni več pod hudim pritiskom, saj je ekipa v španski ligi na prvem mestu izenačena z Barcelono, današnja zmaga proti pariškim tekmecem pa že prinaša uvrstitev v osmino finala lige prvakov. Ob zmagi proti Realu Sociedadu konec tedna je počival vezist Toni Kroos, ki bo danes zagotovo znova na igrišču. Tekma med Realom in PSG bo nekaj posebnega za nekdanja člana belega baleta Keylorja Navasa in Angela di Mario, ki bosta proti nekdanjem delodajalcu še posebej motivirana.

Oblak v Torino po zmago

V skupini D bosta derbi za vrh lestvice odigrala Juventus in Atletico Madrid. Jan Oblak in soigralci so v štirih tekmah zbrali tri točke manj od Torinčanov, pri katerih se po izpuščeni tekmi italijanskega prvenstva zaradi težav s kolenom v postavo vrača Cristiano Ronaldo. Italijani so na stavnicah v vlogi favorita, a na medsebojnih tekmah so uspešnejši Španci (dve zmagi, en poraz in dva remija). Pri Atleticu bo zagotovo manjkal izkušeni napadalec Diego Costa, trener stare dame Maurizzio Sarri pa ima težave predvsem v obrambnem delu ekipe, kjer Mathijs de Ligt po tekmi z Atalanto ni stoodstotno pripravljen. Rdeče-beli bi ob zmagi v Torinu prevzeli vodstvo na lestvici, oba pa bi si krog pred koncem že zagotovila izločilne boje. Ob remiju ali zmagi Juventusa pa bi Atletico svojo uvrstitev v končnico tekmovanja potrjeval šele v zadnjem krogu.

Poleg omenjenih obračunov bo danes zanimivo tudi v skupini B. V njej bo Crvena zvezda na Marakani v Beogradu gostila münchenski Bayern, novi trener Tottenhama Jose Mourinho pa bo evropski krst z Londončani doživel na domači tekmi z Olympiakosom. Prvo mesto v skupini C bo na domači tekmi s Šahtarjem potrjeval Manchester City, Atalanta Josipa Iličića pa bo na San Siru v Milanu gostila zagrebški Dinamo s Petrom Stojanovićem.