»Pomembni so mi le spomini, ki jih imam že leta z vami,« je 29-letna pevka povedala občinstvu na slovesnosti v Los Angelesu, potem ko je izvedla preplet svojih uspešnic.

Po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina se je pričakovalo, da bo spregovorila o sporu z vodjema diskografske hiše Big Machine Records Scooterjem Braunom in Scottom Borchetto, ker sta ji odvzela avtorske pravice pri njenih prvih šestih albumih, ki jih je posnela v času pogodbe s to založbo. Zaradi tega ji je grozila prepoved izvajanja lastne glasbe, pa tudi prepoved uporabe iste glasbe v dokumentarnem filmu, ki ga je objavil Netflix.

Big Machine Label Group in Dick Clark Production sta sicer pred kratkim objavila, da sta dosegla licenčni sporazum, s katerim sta odobrila nastope svojih izvajalcev za pretočne oddaje in oddaje na vzajemno odobrenih platformah.

Taylor Swift spora na nedeljski podelitvi nagrad ni omenila, je pa svoj nastop začela v beli bluzi z napisi naslovov svojih starih albumov. »Letošnje leto je zame polno leto. Bilo je precej dobro, a tudi precej zapleteno,« je dejala glasbenica, ki je pometla s konkurenco - Drakeom, Ariano Grande, Halsey in Post Maloneom. Dobila je še nagrade za najboljši videospot za pesem You Need to Calm Down, najboljšo pop/rock izvajalko ter najboljši pop/rock album za ploščo Lover.

Drugo najvišje število nagrad sta po poročanju portala Hollywood Reporter dobila korejska fantovska zasedba BTS in ameriški kantavtor Khalid. Oboji so odnesli po tri nagrade.