Hokejisti Olimpije in Jesenic so z dvojno slovensko zmago zaokrožili četrtkov hokejski večer v alpski ligi. Ljubljančani so slavili na gostovanju v avstrijskem smučarskem središču pri Kitzbühelu, železarji pa so ob festivalu zadetkov na domačem obračunu proti Vipitenu dosegli pomembno zmago in skočili na deseto mesto.

Jeseničani so v letošnji sezoni prevečkrat objokovali nesrečne poraze, ko zlepa niso bili nagrajeni za spodbudne predstave na ledu. »Potrebujemo točke,« je bil ob spodrsljajih vedno jasen trener Mitja Šivic, ki goji veliko upanje v mlado jeseniško zasedbo. Železarjem so se tudi danes med tekmo s sosedom na lestvici dogajala moteča nihanja, ko so na začetku druge tretjine zapravili tri gole prednosti za izenačenje Vipitena na 4:4. Šivic je nemudoma zahteval polminutni odmor, po katerem so Jeseničani zaigrali odločneje in razveselili jedro najzvestejših privržencev na tribunah Podmežakle. V zadnjo tretjino so znova krenili s tremi zadetki prednosti, kar je zadostovalo za sedmo zmago sezone (8:5). Namesto poškodovanega francoskega vratarja Antoina Bonvalota je nastopil Žiga Kogovšek in zbral 25 obramb.

Olimpija je ohranila položaj med najboljšimi klubi alpske lige tudi po gostovanju pri skromnem Kitzbühelu in se povzpela na drugo mesto. Slovenski prvaki so po 25 minutah vodili s 4:0 in v nadaljevanju varčevali moči za prihodnje izzive. Med strelce so se vpisali Koren (2), Pešut in Ulamec, Kitzbühel pa je do konca za polovico zmanjšal ljubljansko prednost. Olimpijo v soboto in ponedeljek čaka gostujoči in domači preizkus z rezervno ekipo iz Linza, v sredo pa bo na tivolskem ledu v ponovitvi lanskega finala gostoval Brunico. Jeseničani bodo v soboto igrali v Celovcu.