Domače navijače v Montrealu je razveselil Brady Tkachuk, ki je nasprotno mrežo zatresel že po 38 odigranih sekundah podaljška, potem ko sta v rednem delu padla dva zadetka.

Po prvi tretjini brez zadetkov je vodstvo domačim v 21. minuti priigral Nick Suzuki. Devet minut kasneje je Jean-Gabriel Pageau zadel za izenačenje in podaljšek, saj sta tudi v zadnji tretjini oba vratarja zaklenila vrata.

V New Yorku je bil v ospredju Artemi Panarin, ki je poskrbel za prva dva gola Rangers. Za domače sta zadela še Pavel Bučnevič in Brett Howden. Častni zadetek za kolektiv iz prestolnice ZDA pa je zabil Jevgenij Kuznjecov.

Washington s 36 točkami na 24 tekmah ostaja trdno na mestu vodilne ekipe vzhodne konference in lige NHL. Pet točk več od izzivalcev. Enaintrideset točk si deli četverica New York Islanders, Boston Bruins, St. Louis Blues in Edmonton Oilers.

Los Angeles Kings si skupaj z Detroit Red Wings s 17 točkami deli zadnje mesto. Kralje Anžeta Kopitarja naslednja tekma čaka v petek, ko bodo gostili vodilno ekipo tihomorske divizije Edmonton Oilers.