Malenića v torek ni bilo na sestanku, saj je še vedno na bolniški. Poleg tega, da so ga policisti ujeli alkoholiziranega za volanom, je v javnost pricurljal tudi posnetek, kjer ga vidimo med poplesavanjem in pitjem šampanjca na pisarniški mizi.

Nadzorni svet zdaj čaka na odziv direktorja, na podlagi katerega se bodo odločali, kako naprej, je povedala predsednica nadzornega sveta sklada Hilj Trivičeva.

Ob tem je potrdila, da dogodki zadnjih dni ne predstavljajo zakonske podlage za Malenićevo razrešitev. »Če pride do razrešitve direktorja, bo to izključno iz poslovnih razlogov,« je dodala Hilj Trivičeva. Po njenih besedah nadzorniki zbirajo informacije in dokumentacijo, iz katere bodo ugotavljali rentabilnost in učinkovitost poslovanja stanovanjskega sklada, kar bo podlaga za odločitev, ali bodo na naslednji seji predlagali razrešitev direktorja.

Datum seje še ni določen, bo pa do nje prišlo v kratkem, predvidoma v roku 10 do 15 dni, je še dodala predsednica nadzornega sveta.

Direktorja Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper Gorana Malenića so po poročanju Primorskih novic v četrtek ponoči ustavili policisti in mu odvzeli vozniško dovoljenje, ker je preveč spil. Koprski župan Aleš Bržan je že pred dnevi izrazil pričakovanje, da bi moral Malenić sam ponuditi odstop. V torek je župan medijem povedal, da Malenić ne uživa več njegovega zaupanja, odločitev o razrešitvi pa je prepustil nadzornemu svetu sklada.

Že dalj časa pa je opazno nezadovoljstvo z delovanjem stanovanjskega sklada. Koprski občinski svet tako na septembrski seji ni potrdil poročila sklada za leto 2018 in ni sprejel predloga rebalansa finančnega načrta za letos. Hilj Trivičeva je ob robu takratne seje poudarila, da niso imeli jasne finančne konstrukcije za najpomembnejši projekt gradnje stanovanj na območju Nad Dolinsko. Malenić pa je omenil »strašen pritisk«, ki naj bi se vršil vse od julija.