Mourinho je s Tottenhamom podpisal pogodbo do konca sezone 2022/23, so še zapisali na spletni strani kluba. Portugalski trener, ki je bil ta čas brez službe, je ob podpisu pogodbe dejal: »Zelo sem vesel, da se bom pridružil klubu s tako veliko tradicijo in s tako navdušenimi navijači. Kakovost ekipe in akademije je nesporna. Prav delo s temi igralci me je privabilo v klub.«

»V Joseju imamo enega najuspešnejših nogometnih trenerjev. Premore bogate izkušnje, zna navdihniti ekipo in je izjemen taktitk. V vsakem klubu, ki ga je treniral, je osvajal lovorike. Verjamemo, da bo povrnil energijo in zaupanje v slačilnico,« pa je dejal predsednik kluba Daniel Levy . Ta je pred tem priznal, da odločitev za odpustitev Pochettina ni bila lahka, a so bili rezultati v domačem prvenstvu s konca minule sezone in na začetku nove nezadovoljivi. Tottenham namreč po 12. krogih zaseda 14. mesto prvenstvene lestvice in je zmagal zgolj trikrat.

Predsednik kluba je za 56-letnega Mourinha globoko segel v žep, saj bo Portugalec zaslužil skoraj enkrat več kot Pochettino, na lestvici največjih trenerskih zaslužkarjev na Otoku pa je pred njim tako le Katalonec Pep Guardiola, ki na klopi dvakratnega zaporednega prvaka Manchester Cityja "pobere" med 15 in 20 milijonov funtov letno. Na tretjem mestu sta s po 7,5 milijona funtov letne plače skupaj trener evropskega prvaka Liverpoola Jürgen Klopp in trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.