Pred začetkom tekme je direktor Blues Doug Armstrong podelil Maroonu, ki je poleti podpisal enoletno pogodbo s Tampo, šampionski prstan, poleg njega ga je dobil še poškodovani Vladimir Tarasenko. Maroona so domači gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami in z gromkimi vzkliki podpore. »To je bilo res lepo od njih. Res smo bili tako jaz kot moja družina deležni toplega sprejema. Tega ne bom nikoli pozabil,« je deja.

Tudi domači trener Craig Berube je bil zadovoljen s sprejemom, ki ga je bil deležen Maroon. A s svojim nekdanjim igralcem vseeno ni govoril.

»Vesel sem zanj. Bil je pomemben člen naše ekipe na poti do naslova in vsi ga imamo radi. A zdaj je pri drugi ekipi. Poslal sem mu kratko sporočilo in mu čestital,« je bil iskren Berube.

Najboljša igralca prvakov sta bila Oskar Sundqvist in David Perron, Jaden Schwartz je pet sekund pred koncem dodal še gol v prazno mrežo. Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so tokrat počivali. Naslednja tekma jih čaka v petek, ko bodo gostili vodilno ekipo pacifiške skupine Edmonton Oilers.