Če se ne motim, imamo v Sloveniji Bismarckov sistem socialnega pokojninskega zavarovanja, ki temelji na zaposlitvi in prispevkih, ki jih plačujejo tako delodajalci kot tudi delojemalci. Višina pokojnine je torej v veliki meri odvisna od zaslužka v določenem obdobju.

Izjave gospe Maše Kociper pa so seveda grozljive, žaljive, in če v njih iskreno verjame, potem je res nujno treba izvesti spremembo usklajevanja plač v celotnem javnem sektorju. Toda potem gremo k uravnilovki, in kam to vodi, se ve.

Prav ti poslanci so še pred kratkim, ko so si hoteli »popraviti« svoj denarni položaj, govorili take neumnosti, kot je tista, kako se vsak dan vozijo na delo, kako so ubogi, ker morajo biti v parlamentu, da bi jih bilo lahko resnično sram. No, seveda jih ni, saj je prevoz poslanca na delo nekaj drugega kot prevoz snažilke, saj je malica ali kosilo za poslanca nekaj drugega kot za gradbenega delavca. Tudi s strani gospoda Papeža z zavoda za pokojninsko zavarovanje smo že slišali marsikatero cvetko. Nekam čudno se dogajajo stvari v zvezi z zakonsko kategorijo enakosti pred zakonom, mar ne?

Slavko Cimprič, Bovec