Okoli 19. ure je voznik osebnega avtomobila v kraju Puščava izgubil oblast nad vozilom, trčil v ogledalo ob cesti, zapeljal na travnik in nato nadaljeval vožnjo. Na kraj nesreče sta takoj odšla policista, ki sta opravila ogled in zbirala obvestila od občana.

Voznik se je nato z avtomobilom vrnil na kraj nesreče in zapeljal proti občanu, ki je uspel odskočiti. Voznik je nato trčil v drug avtomobil. Po trčenju je nadaljeval vožnjo, avtomobil je obrnil in ponovno zapeljal proti občanu ter policistu. Policista sta poskušala nevarnega voznika ustaviti, a ni upošteval njunih ukazov. Takrat je voznik ponovno speljal in lažje poškodoval policista.

Policista sta z uporabo prisilnih sredstev nevarnega voznika obvladala in mu odvzela prostost. 23-letni voznik je imel 0,54 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V avtomobilu pa so našli še vrečko s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da gre za prepovedano konopljo.

Policisti so ugotovili še, da je voznik, preden se je vrnil na kraj, povzročil še eno prometno nesrečo. V naselju Marof se je zaletel v stanovanjski objekt, razbijal opremo v stanovanju in pri tem povzročil škodo. Osumljenca so policisti odpeljali v prostore za pridržanje. Nadaljujejo ugotavljanjem vseh okoliščin, po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.