Kot so danes sporočili s Policijske uprave Koper, so bili o ropu na bencinskem servisu v Povžanah obveščeni v nedeljo malo pred 5. uro. Na bencinski servis sta vstopila dva moška in zaposleni zagrozila s pištolo. Nato je v prostor prišel njen sodelavec in moška sta pobegnila ter se z osebnim vozilom odpeljala proti Materiji.

Nemudoma je stekla policijska akcija in prva policijska patrulja je vozilo opazila le nekaj minut zatem. Policisti so vozilu sledili in ga skušali ustaviti. Ker voznik kljub znakom policije ni ustavil, so se policisti odločili za uporabo stingerja, ki ga je voznik povozil na regionalni cesti proti Postojni pri Hraščah. Kljub predrtim pnevmatikam je pot nadaljeval.

Policisti so v Postojni uspeli vozilo ustaviti. V njem so bili trije moški, stari 18, 20 in 21 let, vsi državljani Albanije z urejenim statusom prebivanja v Italiji. Policisti so jih prijeli, v ponedeljek pa so opravili preiskavo vozila. Zatem so zoper njih podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje poskusa ropa. Privedli so jih k preiskovalnemu sodnika, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor.