Karen Hačanov je Rusiji v skupini B priigral zmago proti Borni Čoriću, premagal ga je s 6:7 (4), 6:4 in 6:4, Andrej Rubljev pa je bil boljši od Borne Goja s 6:3 in 6:3. Nato sta Hačanov in Rubljev v dvojicah ugnala še Ivana Dodiga in Nikolo Mektića s 7:6 (3) in 6:4. »Ko ne igraš zase, temveč za svojo državo, se boriš še bolj,« je po dvoboju dejal Hačanov. Rusija sicer v Madridu igra brez prvega igralca Danila Medvedjeva, za preboj v četrtfinale pa se bo borila danes proti Španiji z Rafaelom Nadalom.

Kanada je bila v skupini F z 2:1 boljša do Italije. Fabio Fognini je s 7:6 (5) in 7:5 premagal Vaseka Pospisila, Denis Šapovalov je zatem bil boljši od Mattea Berretinija s 7:6 (5), 6:7 (3) in 7:6 (5). Pospisil in Šapovalov sta nato premagala še Berrettinija in Fogninija s 6:2, 3:6, 6:3. Kanado danes čaka obračun z ZDA.

Zgodovinska zmaga Kolumbije

Z zmago je zaključni turnir začela Belgija, ki je v skupini D ugnala Kolumbijo z 2:1. Steve Darcis je s 6:3 in 6:2 premagal Santiaga Giralda, David Goffin je nato porazil Daniela Elahija Galana Riverosa s 3:6, 6:3 in 6:3. Zgodovinsko zmago Kolumbije med elito Davisovega pokala sta v dvojicah prispevala Juan Sebastian Cabal in Robert Farah, ki sta bila boljša od Sanderja Gilleja in Jorana Vliegena s 7:6 (5), 4:6, 6:7 (3).

Zanimivost letošnjega turnirja v Madridu je, da Davisov pokal prvič poteka po novem formatu. V prvem delu je 18 ekip razvrščenih v šest skupin, ki bodo dale četrtfinaliste. Od četrtfinala naprej bo tekmovanje potekalo na izpadanje, finale pa bo na sporedu v nedeljo. Pred tem je Davisov pokal potekal skozi vse leto na izpadanje.

Novo je tudi, da po novem igralci nastopijo le še v dveh posamičnih dvobojih in enem obračunu dvojic, kjer igrajo na dva dobljena niza. Po starem formatu so igrali na tri dobljene nize, na sporedu pa so bili štirje posamični dvoboji in igra dvojic.