Poleg aretacije dveh paznikov, o čemer več informacij zaenkrat še ni znanih, je v javnost prišla še ena novica, povezana z Epsteinom. Včeraj je o spolnih zlorabah spregovorila nova obtoževalka, danes 31-letna ženska, ki želi ostati anonimna. Pozvala je tudi britanskega princa Andrewa, da končno podeli informacije, ki jih ima o svojem pokojnem prijatelju.

Nova obtoževalka, ki jo mediji, da bi prikrili njeno pravo ime, imenujejo »Jane Doe 15«, je včeraj na tiskovni konferenci v Los Angelesu v spremstvu svoje odvetnice Glorie Allred spregovorila o dogodkih, ki naj bi se zgodili, ko je imela petnajst let.

Kot je pojasnila, naj bi takrat na Epsteinovem posestvu v ameriški zvezni državi New Mexico doživela »zloben in dolgotrajen spolni napad.« Tam se je znašla po tem, ko je na šolskem izletu v New Yorku spoznala njegovo tajnico. Ta naj bi ji povedala, da ima Epstein željo pomagati dekletom z revnejšimi ozadji.

Prosil za masažo, nato pa jo spolno zlorabil

Kot pravi, je njegova ekipa poskrbela za to, da je skupaj z nekaj drugimi dekleti v zasebnem letalu prispela na njegov ranč. Tam naj bi jo Epstein prosil za masažo in jo spolno zlorabil. »Epstein mi je vzel spolno nedolžnost,« je dejala med včerajšnjo tiskovno konferenco.

Princa Andrewa, ki se obtožbam o sodelovanju v Epsteinovem sistemu zlorabljanja kategorično izmika, je »Jane Doe 15« pozvala, naj vendarle spregovori. »Princ Andrew in ostali, ki so bili blizu Epsteinu, bi morali spregovoriti in pod prisego podati izjavo o tem, kar vedo,« je dejala. Njena odvetnica je dodala, da je princa Andrewa pozvala k temu, da se prostovoljno sestane s predstavniki FBI in tožilci, ki zadevo preiskujejo v New Yorku, ter pod zaprisego poda izjavo.