Priredba ameriške filmske uspešnice, ki je v režiji Roberta Zemeckisa prejela šest oskarjev, nastaja v koprodukciji Viacom18 Studios in Aamir Khan Productions pod režisersko taktirko Advaita Chandana.

»Forrest Gump mi je bil od nekdaj všeč. Je čudovita zgodba, ob kateri se dobro počutimo, in film za celotno družino,« so na portalu povzeli Khanove besede z medijske predstavitve projekta v Mumbaju. Ob Khanu bo zaigrala zvezda indijskega filma Kareena Kapoor Khan.

Tudi bollywoodska interpretacija bo sledila preprostemu moškemu, ki ima nenavadno sposobnost, da se znajde na dogodkih, ki spreminjajo zgodovino.

V hollywoodskem Forrest Gumpu je naslovno vlogo odigral Tom Hanks in prejel oskarja. Gump iz Alabame skozi serijo neverjetnih naključij postane slaven in je udeležen v številnih ključnih dogodkih druge polovice 20. stoletja. Ti so ozadje njegove prvoosebne pripovedi o iskanju ljubezni in sreče, ki jo pripoveduje na avtobusni postaji naključnim mimoidočim.

Film je ob izidu doživel tako priznanje kritikov kot komercialni uspeh in je kot finančno najuspešnejši ameriški film leta ob predvajanju v kinematografih v blagajno prinesel 677 milijonov dolarjev prihodkov.

Bollywoodske priredbe uspešnih hollywoodskih filmskih naslovov so po poročanju portala v zadnjih letih vse bolj priljubljene. Na indijskih platnih bo med drugim zaživela tudi priredba filma Krive so zvezde iz leta 2014.