Do danes so se na prvenstvo že uvrstile Avstrija in Poljska iz slovenske predtekmovalne skupine, Belgija, Hrvaška, Češka, Anglija, Finska, Francija, Nemčija, Italija, Nizozemska, Portugalska, Rusija, Španija, Švedska, Turčija in Ukrajina.

Pred večernima tekmama v skupni D so bili v najboljšem položaju Danci, ki so imeli 15 točk, Švicarji eno manj, za Irce, ki so začeli z 12 točkami, pa bi se ob njihov zmagi morala z ugodnim izidom končati še druga tekma. Švica je proti Gibraltarju sama odločala o svoji usodi, zadoščal bi ji neodločen izid. Na začetku ni blestela, a na koncu v drugem polčasu dosegla pet golov ter slavila s 6:1. Po razpletu na drugi tekmi je skočila na prvo mesto.

Danski bi prav tako zadoščala točka, toda proti borbeni Irski, ki je iskala rešitev v zadnjem hipu (in po možnosti zmago z dvema goloma), ji ni bilo lahko. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, v nadaljevanju pa so čvrste tekmece strli z golom Martina Braithwaita v 73. minuti. Irski je točko nato priigral Matt Doherty v 85. minuti, toda tudi 1:1 je bilo za Dance dovolj.

Španija opravila bolj kot Švedska

Španija in Švedska sta imeli v skupini F vstopnici za Euro že zagotovljeni, zadnjo nalogo pa so bolje opravili Španci. Romune so odpihnili s 5:0 (Fabian Ruiz, Gerard Moreno dva, Milkel Orayzabal), Romuni pa so si zabili še avtogol. Švedi so se Ferskih otokov lotili bolj ležerno, na koncu pa z zadetki Sebastiana Anderssona, Mattiasa Svanberga in Johna Guidettija slavili zanesljivo s 3:0. V zadnji tekmi skupine je Malta z 1:2 izgubila z Norveško.

V skupini J sta si Euro že prej priigrali Italija in Finska; slednja je v zadnji tekmi igrala proti Grčiji, na koncu je bil izid 2:1 za Grke. Italija je bila še enkrat prepričljiva, Armenijo je premagala kar z 9:1 in dosegla še deseto zmago v kvalifikacijah ; Ciro Immobile in Nicolo Zaniolo sta se med strelce vpisala po dvakrat. V zadnji tekmi te skupine sta Lihtenštajn in BiH igrala 0:3.