Boris Dominiković, hrvaški mag, mojster tarot kart in televizijski vedeževalec, ki ima tudi svojo kristalno kroglo, napoveduje temne dneve. Kolindo Grabar - Kitarović bodo doletele težave, Evropo trije močni potresi in gospodarska kriza, prišel pa je tudi čas, ko bo »sin dvignil roko nad očeta in se bo brat obrnil proti bratu«. A konca še ne bomo dočakali. Tako vsaj pravi rdeči mag, ki so ga pri 24sata prosili, naj pogleda v kristalno kroglo in tarot karte ter pove, kaj nas čaka.

Hrvaška bo dobila predsednika

Napoved, ki zadeva Hrvaško, je slaba predvsem za Kolindo Grabar - Kitarović, ki se poteguje za nov predsedniški mandat. »Kolinda je zelo ambiciozna in si zelo želi obdržati svoj položaj. A v novembru vidim velike težave,« je Dominiković pojasnil o predsednici, ki je po njegovem sicer miroljubnica in človek, ki se izogiba besednim sporom, vendar pa je zaradi pomanjkanja časa namesto izpolnjevanja obljub začela kritizirati svoje ljudi. »Moram priznati, da je njena največja hiba oholost, ki ji bo preprečila, da spet postane predsednica. Prihodnje leto v Kolindinem življenju vidim spremembo, ki se bo zgodila s pomočjo mladega moškega, morala pa bo popaziti na zdravje.« Kaj bi na mladega moškega porekel njen mož Jakov Kitarović, na 24sata niso izbrskali, je pa rdeči mag razkril še to, da bo moškega spola tudi naslednji hrvaški predsednik. Vse drugo bo ostalo enako in Hrvaška koraka naprej ne bo naredila.

»Korupcija bo na visoki ravni, leto 2020 bosta zaznamovali sovraštvo in družinsko nasilje. Vse več Hrvatov bo obrnilo hrbet domovini in odšlo na zahod,« je še napovedal Dominiković, nič bolje pa ne kaže niti drugim delom Evrope. Te čaka gospodarski zlom zaradi migrantov, rastočega nacionalizma in brexita. Evropi bo hud udarec namenila tudi narava. Prizadeli jo bodo trije hudi potresi, od katerih bo najhujši v Turčiji, apokalipsi pa se bomo vseeno izognili. »Ne vidim še konca. Čutim, da bo Zemlja zdržala še 1000 let. Padlo bo veliko meteoritov, zgodili se bodo požari, poplave, bolezni in vojne, a konec sveta nas še ne bo doletel. Ljudje, ki to trdijo, samo iščejo pozornost, vendar pa nekaj, kar je ustvaril bog, ne bo kar tako izginilo. Ko bo enkrat prišlo do konca, bodo ljudje to vedeli. Z gotovostjo trdim, da bo v daljni prihodnosti najprej moralo izginiti sonce, šele potem, ko bo nekaj časa vladala popolna tema, pa bo sledilo popolno uničenje,« je mag opisal konec človeštva za 24sata.

Prva vizija pri sedmih letih

Zanimivo je, da ljudi, ki iščejo pozornost, tako samozavestno kritizira prav Dominiković, velik ljubitelj plastične kirurgije s še večjimi ustnicami. »Začel sem s hialuronsko kislino. Polnil sem si ustnice, gubice. Odstranil sem si vse dlake s telesa in si nadel hollywoodski nasmeh. Ne bom nehal, dokler ne pridem do videza svojih sanj. Stremim k popolnosti,« je pojasnjeval svoj nenavaden videz. Navdihuje se pri svojem estetskem idolu, modni oblikovalki Donatelli Versace, ki je »maksimalno izkoristila moč kirurgije«.

Dominiković, ki ima 27 let, prihodnost prerokuje na televiziji v poznih večernih urah. Trdi, da je rešil že veliko življenj in zakonov. Je pa »zaradi karmične povezanosti« zavrnil neimenovano hrvaško estradnico, ki mu je ponudila 22.000 kun, če jo zaplete z ministrom za šport. Stvar je skoraj dovolj neverjetna, da bi bila lahko resnična. Je pa težko preveriti druge podatke iz njegove preteklosti. Na primer to, da je imel že pri sedmih letih prvo vizijo in da ga je v svet magije uvedla babica, ki mu je pri 18 letih odprla pet centrov moči.