Potem ko so srbskega predsednika Aleksandra Vučića v petek sprejeli v bolnišnico zaradi težav s srcem, so ga v nedeljo zvečer le odpustili iz bolnišnične oskrbe, izkazalo pa se je, da je šlo za resen zaplet. Prvič je prišlo v javnost, da ima Vučić resnejše težave s srcem. Minister za zdravje Zlatibor Lončar je dejal, da so manjše kronične težave pri njem prisotne že dlje časa, dodal pa, da je bil položaj v petek drugačen, zelo resen, in da je bilo Vučićevo življenje ogroženo. Zdravniki so mu ob odpustu svetovali, naj za nekaj časa omeji aktivnosti.

Potem ko so predsednika v petek odpeljali v bolnišnico, pa so nekateri člani njegovega političnega kroga namigovali, da so Vučićeve težave z zdravjem morda posledica vprašanja, ki mu ga je pred tem zastavil novinar do oblasti kritične televizije N1. Ta je spraševal o vlogi očeta notranjega ministra in njegovega podjetja pri nakupih orožja. Potem je predsedniku pomolil telefon, da bi mu pokazal dokument, ki ga je o tem objavila balkanska mreža preiskovalnega novinarstva BIRN. Namestnik beograjskega župana Goran Vesić je kasneje očitno poskušal dogodka posredno povezati, rekoč, da je Vučiću pred težavami s srcem novinar Miodrag Sovilj »tiščal telefon v obraz in uporabljal ulično govorico« ter se neprimerno obnašal, kritike vedenja novinarja pa so letele tudi od drugod.

V bran je novinarja med drugim vzelo društvo novinarjev Vojvodine in izrazilo zaskrbljenost nad »blatenjem kolegov, ki v skladu s kodeksom postavljajo novinarska vprašanja«. Nasploh so pozvali k zaščiti novinarjev N1, ki so že dlje tarča oblastnih kritik, direktor televizije Jugoslav Čosić pa je dejal, da se mora predsednik znati soočiti s težkimi vprašanji, »sicer naj se raje ukvarja s humanitarnimi zadevami«. agencije