Skupina okoli 35 ljudi si je predstavljala, da bo preživela običajen nedeljski večer in si na vrtu prijatelja ogledalo tekmo ameriškega nogometa. Družaben večer pa se je kmalu spremenil v pravo nočno moro.

Okoli šeste ure zvečer je na posest, kjer so zbrani prijatelji gledali tekmo ameriškega nogometa, vstopil neznani moški, ki je nemudoma začel streljati. Po poročanju policije je moški ustrelil 10 ljudi, trije so umrli na kraju nesreče, eden pa v bolnišnici. Ostale žrtve napada so bile prepeljane v bolnišnico, nekatere so v kritičnem, a stabilnem stanju, poročanje ameriških lokalnih medijev povzema The Guardian. Vse žrtve napada so bile azijskega porekla.

Policija še brez osumljenca

Policija intenzivno preiskuje napad, a osumljenca zaenkrat še nima. Tudi žrtve napada in prisotni na zabavi niso dobili nobene takojšnje sledi, kdo bi lahko bil napadalec. Policija tako hodi od vrat do vrat in pregleduje varnostne kamere, ki bi jim lahko pomagale najti osumljenca.

Brutalni strelski pohod je bil najmanj drugi ta dan v Fresnu, saj je že pred tem mlad moški dvajsetih let podlegel poškodbam streljanja, ko je bil prav tako napaden na svojem domu, je še povedal načelnik policije v Fresnu.