Zaradi velikih posledic, ki jih za seboj pušča prepoved, naj bi bila ameriška vlada pripravljena za dva tedna podaljšati licence, ki ameriškim podjetjem dovoljujejo sodelovanje s Huaweijem. Podaljšanje naj bi bilo uradno najavljeno danes, ko poteče dosedanje 90-dnevno dovoljenje, piše CX Tech.

Naj spomnimo. ZDA so maja letos Huawei uvrstile na seznam podjetij, ki ogrožajo njihovo nacionalno varnost. Zaradi domnevne nevarnosti so podjetju močno omejili dostop do ameriških dobaviteljev, čeprav kitajski tehnološki gigant vztrajno zavrača kakršnokoli možnost grožnje za varnost ZDA.

ZDA so kmalu ugotovile, da dokončna prepoved sodelovanja s Huaweijem lahko močno ogrozi veliko podjetij v ZDA, ki uporabljajo njihovo omrežje. Zato so kmalu umilile svoje sankcije in Huaweiju omogočilo nadaljevanje servisiranje strank v ZDA z izdano splošno licenco za sodelovanje. Licenca je bila prvič podaljšana avgusta, ko so ZDA omogočile 90-dnevno podaljšanje, sedaj pa naj bi licenco podaljšali še za dva tedna.