To sicer še ne pomeni, da Srbije na evropskem prvenstvu ne bo, saj ima še eno možnost, nastop si lahko pribori z uspehom na zaključnem turnirju lige narodov. Srbi so na beograjski Marakani povedli že v deveti minuti, ko je v polno zadel zvezdnik Ajaxa Dušan Tadić. V 32. minuti je izenačil Roman Jeremčuk, v 65. minuti je za domače spet zažarel žarek upanja, ekipo je v vodstvo vrnil Aleksandar Mitrović.

Toda očitno so nato bolj mislili, kaj se dogaja v Luksemburgu kot na njihovi tekmi. Kazen je sledila v enem zadnjih napadov gostov, končni izid je postavil Artem Besjedjin. Ukrajina je tako kvalifikacije končala brez poraza, zabeležila je le dva neodločena izida. Portugalce je v 39. minuti v vodstvo popeljal Bruno Fernandes, nato pa je bilo negotovo vse do končnice. Vsa vprašanja pa je rešil kdo drug kot Cristiano Ronaldo, na 2:0 je povišal v 86. minuti.

Preostale reprezentance so na glavna vprašanja odgovorile že pred zadnjim krogom, tako da so bile zadnje tekme bolj ali manj formalnost. V skupini A je na osmi tekmi Anglija zabeležila svojo sedmo zmago, na gostovanju na Kosovu je potrdila prvo mesto v skupini A, domačo reprezentanco je še drugič visoko premagala. Tokrat s 4:0, odpor gostiteljev je zlomila v drugem polčasu. V prvem je edini gol dosegel Harry Winks, v zadnjih enajstih minutah pa so zadetke prispevali še Harry Kane, Marcus Rashford in Mason Mount. Na prvenstvu bo igrala tudi Češka, ki je tokrat na gostovanju v Sofiji morala priznati premoč Bolgariji. Domači so poskrbeli, da tekmovanja niso končali brez zmage, to jim je omogočil gol Vasila Božikova v 56. minuti.

Iz skupine H sta si napredovanje zagotovili Francija in Turčija, ki sta to potrdili z zmagama v zadnjem krogu, obe sta tekmici, Albanijo oziroma Andoro, strli že v prvi tretjini obračuna. V Tirani so Francozi z golom Corentina Tolissoja povedli v osmi minuti, na 2:0 je v 30. povišal Antoine Griezmann, v Andori je v 17. in 21. minuti gola dosegel Enes Unal, drugega je prispeval iz enajstmetrovke.

Uspeh gostujočih ekip v zadnjem krogu skupine je dopolnila Islandija, ki je z 2:1 zmagala v Moldaviji, s tem pa potrdila tretje mesto. V prvem polčasu se je med strelce vpisal Birkir Bjarnason, na začetku drugega je izenačil Nicolae Milinceanu, za končni izid pa je najstrožjo kazen izkoristil Gylfi Sigurdsson.