V gosteh je pred dobrim mesecem šlo (zmaga s 25:21), na domačem igrišču danes ne. Rokometašice Krima Mercatorja so namreč v zadnjem, 6. krogu skupine D lige prvakinj na Kodeljevem izgubile proti Sävehofu s 26:28 (12:14) in tako v nadaljnje tekmovanje potujejo z le dvema točkama.

Prvih nekaj minut je še obetalo drugačen razplet, od sedme minute, ko so gostje povedle s 5:4, pa te prednosti niso več izpustile iz rok. V prvem polčasu so največ vodile za štiri gole (12:8), v drugem v 40. minuti celo za šest (19:13), kljub temu in obilici smole, saj sta zaradi poškodb tekmo predčasno končali Ana Kojić in Alja Varagić, pa so krimovke vseeno poskrbele za napeto končnico, saj so se z delnim izidom 4:0 v slabih treh minutah v 58. minuti približale na gol zaostanka, enako pa jim je po zadeti sedemmetrovki najboljše strelke tekme Polone Barič uspelo še slabo minuto pred koncem. A več od tega ni šlo. »Želele smo si zmage, borile smo se do konca, a nam ni in ni steklo. Občutek imam celo, da bolj ko smo se trudile, slabše je bilo, vsaj na trenutke. Ob tem sta nas potolkli še poškodbi dveh soigralk,« je bila po tekmi razočarana Baričeva.

Liga prvakinj se bo nadaljevala 24. januarja prihodnje leto, iz skupine D pa sta poleg tretjega Krima v nadaljnje tekmovanje napredovala še prvi Györ in drugi Sävehof.