Hokejisti Olimpije so se morali po atraktivnem derbiju kroga v alpski ligi s Cortino zadovoljiti z osvojeno točko za poraz po kazenskih strelih (2:3). Tivolsko moštvo je izgubilo po osmih zaporednih zmagah, s čimer so slovenski prvaki zapravili prvo mesto na tekmovanju. Po petnajstih tekmah so na tretjem mestu z dvema točkama zaostanka za vodilnim Asiagom, ki je na zadnjih desetih tekmah devetkrat zmagal.

Ljubljančanom je na tivolskem ledu odlično kazalo po sedmih minutah, ko so povedli z 2:0, a vse do konca tekme niso več zadeli mreže nasprotnika. Italijani so se v drugi tretjini vrnili v igro s hitrima zadetkoma. Razigran je bil gostujoči vratar Marco de Filippo, ki ga je v podaljšku rešila vratnica po strelu Nika Simšiča. Olimpija v treh serijah kazenskih strelov ni uspela zadeti niti enkrat (zgrešili so Miha Logar, Mark Čepon in Žan Jezovšek), trener Gregor Polončič pa je bil zadovoljen s predstavo na ledu: »Gledalci so prišli na svoj račun, saj so videli trd, moški hokej. Škoda za poraz, a iz napak se učimo. Verjetno sta se pomerili najboljši moštvi v ligi. Tekmo smo nadzorovali, a nas je tekmec kaznoval za individualne napake. Cortina je bila srečnejša.«

Jeseničani so minuli konec tedna opravili paket gostovanj v Avstriji in osvojili tri točke. V soboto so bili uspešnejši od Bregenzerwalda (5:3), dan pozneje pa je bil premočan Lustenau, ki je obračun sosedov na lestvici dobil s 5:2. Železarje je odnesla neučinkovitost, saj so iz 28 poskusov zadeli le dvakrat. Jeseniški hokejisti ostajajo na enajstem mestu, ki na koncu sezone ne prinaša vizuma za končnico.