V Benetkah je danes poplavilo okoli 70 odstotkov mestnega središča. Iz varnostnih razlogov so oblasti spet zaprle Markov trg, ki je najnižja točka v mestu. Zaprti so ostali tudi številni muzeji, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Brugnaro je pozval k največji previdnosti, a dodal, da so razmere pod nadzorom.

Šele v poznih popoldanskih urah naj bi se po ocenah vremenoslovcev razmere začasno umirile za nekaj dni. Je pa napovedano že novo deževje, a razmere v mestu naj ne bi bile več tako hude kot v torek, ko je voda segala 187 centimetrov nad običajno gladino, kar je največ v več kot 50 letih.

Skoraj celo Italijo so danes prizadela neurja z močnimi padavinami. O močnejšem deževju so poročali iz Furlanije-Julijske krajine, kjer je bilo najhuje v Trstu in Gradežu. Na drugem delu države pa je bilo v mestu Ventimiglia ob meji s Francijo zaradi nevarnosti zemeljskega plazu od sveta odrezanih okoli 150 družin, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Na Južnem Tirolskem medtem vlada snežni kaos. Med drugim je od sveta odrezana vas Martell, ki jo je zasul snežni plaz. Žrtev ni bilo, nekaj hiš pa je bilo v plazu poškodovanih. Ljudi so prepeljali na varno, saj obstaja možnost nadaljnjih plazov.

Začasno je bila zaprta tudi avtocesta Brenner, ki je najpomembnejša cesta med Italijo in Avstrijo. Za večino delov Južne Tirolske so razglasili 4. stopnjo nevarnosti pred snežnimi plazovi.