Operirali so ga v bolnišnici v Reki, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je že v soboto pojasnjeval, da so bili hrvaški policisti popoldne na delu, in sicer z nalogo zaščite državne meje. Nedaleč od vrha Tuhobić, okoli pet kilometrov daleč od najbližje ceste, so na nedostopnem terenu odkrili skupino migrantov.

Ti so se najverjetneje želeli prebiti v Slovenijo.V posredovanju je bil en od migrantov huje ranjen, najverjetneje zaradi uporabe strelnega orožja, je še povedal minister. Ali je bila uporaba orožja upravičena, bo pokazala preiskava.Na vprašanje, ali so bili tudi migranti oboroženi, odgovora še ni. Ostale, ki v posredovanju niso bili ranjeni, so policisti prijeli; skupno je šlo za 15 migrantov.

Aktivisti že dalj časa hrvaškim policistom očitajo nezakonito in brutalno ravnanje z migranti in begunci, ki v državo prihajajo iz BiH. Med drugim naj bi jih nasilno vračali nazaj čez mejo, a o uporabi strelnega orožja zaenkrat še ni bilo poročil.